Nieuw logo voor 25ste Jongerenfestival

Het nieuwe logo van het Jongerenfestival in MedjugorjeNaar aanleiding van het 25ste Jongerenfestival dat dit jaar plaatsvindt, heeft de parochie van Medjugorje een nieuw logo voor het Mladifest voorgesteld. Het nieuwe logo is sober maar bevat heel wat symboliek. Men ziet er de twee heuvels in die zo typerend zijn voor Medjugorje, de ene wat hoger dan de andere.

Verder zien we een hart dat open is zoals Medjugorje openstaat voor iedereen, en zoals het hart van elke gelovige geopend zou moeten zijn voor God en voor de naaste. Onze-Lieve-Vrouw roept ons bij herhaling op om te bidden met het hart en om ons hart te openen voor Jezus.

Het kruis is het symbool van het christendom, het herinnert ons eraan dat Jezus van ons houdt met een onmetelijke liefde. De letter M staat zowel voor Maria, Medjugorje als voor Mladifest, het kroatische woord voor Jongerenfestival. Het logo werd ontworpen door Vanja Sivrić en Katarina Vasilj.

Bij de start van het jongerenfestival zal u op Bedevaart.net de nodige informatie vinden om de getuigenissen in diverse simultaanvertalingen live te kunnen volgen.

Medjugorje viert patroonsfeest van de H. Apostel Jabobus de Meerdere

Op 25 juli vierde Medjugorje het feest van de H. Apostel Jacobus de Meerdere, patroon van de parochie. De Eucharistieviering werd voorafgegaan door een korte processie waarin jongeren uit Medjugorje het beeld van St.-Jacob ronddroegen naar het parkje tegenover de kerk waar traditioneel de Misviering op deze dag plaatsvindt. De Eucharistie werd voorgegaan door pater Mario Ostojic en bijgewoond door parochianen en pelgrims. Na de mis bedankte de pastoor Marinko Šakota iedereen die heeft deelgenomen aan de organisatie van deze dag. Tijdens het zingen van de litanie ging het beeld dan in optocht terug naar de kerk.

Processie op het feest van St.-Jacobus de MeerdereProcessie op het feest van St.-Jacobus de MeerdereProcessie op het feest van St.-Jacobus de Meerdere

140725processie4Processie op het feest van St.-Jacobus de MeerdereProcessie op het feest van St.-Jacobus de Meerdere

Wegen en verkeer

De afgewerkte verkeersrotonde bij Medjugorje

De afwerking van de snelweg tussen Ploce (HR) en Mostar (BiH) loopt vertraging op. Normaal zou de snelweg in juni opengegaan zijn voor het verkeer. Verkeer naar Medjugorje zou dan de afslag Zvirovici kunnen nemen, aan de spreekwoordelijke achterdeur van Medjugorje. De opening werd eerst met een maand uitgesteld tot juli, maar is deze week verschoven naar september.

De rotonde bij het binnenrijden van Medjugorje is wel klaar, zo kon u vroeger al lezen. Enkel de signalisatieborden moeten nog aangebracht worden.

Pad naar Blauwe Kruis beter toegankelijk

Het pad naar het Blauwe Kruis werd aangepaktParochiemedewerkers hebben het voornaamste toegangspad naar het Blauwe Kruis geëffend door stenen en rotsen te breken. De weg lijkt daardoor wat minder steil en dus beter begaanbaar te zijn geworden.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish