De concelebranten tijdens avondmis op 25 juni33 jaar nadat de zes zieners in Medjugorje hun eerste Verschijning kregen, verzamelde zich een gigantische menigte pelgrims in Medjugorje voor de viering van deze verjaardag. De Mis werd opgedragen in 18 talen. Het Bosnische dagblad Dnevni List schreef: "Vandaag, op de 33ste verjaardag van de Verschijningen, kwamen zowat 100.000 pelgrims vanuit de hele wereld naar Medjugorje." Plaatselijke getuigen verklaarden dat de pelgrims rechtstonden tot helemaal achteraan het weiland waar soms paarden staan, nabij het kerkhof van Pater Slavko.

In een interview op Radio Mir Medjugorje naar aanleiding van de verjaardag stelde pastoor Marinko Sakota dat het voornaamste bij de gebeurtenissen in Medjugorje de inwendige bekering is die men in Medjugorje ervaart: "Het allerbelangrijkste waaraan ik persoonlijk Medjugorje herken is het gebed, het vasten en het bijwonen van de H. Mis. En dat daarbij het gebed ons innerlijk bekeert. Het is een signaal van de correctheid van Medjugorje. De Kerk zal officieel alle gaven en vruchten erkennen. Het belangrijkste is dat we de levensstijl van Medjugorje erkennen", zegt pater Marinko.

De menigte gelovigen bekeken vanaf het buitenaltaarZijn commentaar komt vijf maanden nadat een internationale Commissie over Medjugorje zijn besluiten heeft overgemaakt aan de Congregatie voor de Geloofsleer. De inhoud daarvan blijft vooralsnog geheim.

Op 23 juni deed Vicka een zeldzame oproep om ook te bidden voor de zes zieners: "Wanneer Onze-Lieve-Vrouw me vanavond komt bezoeken, zal ik voor jullie allen bidden. Maar denk af en toe ook eens aan de zieners en bid eens voor ons."

Een priester uit Nederland schreef op een persoonlijk blog een uitgebreider verslag van de getuigenis van Vicka: hier te bekijken.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish