In de aanloop naar het Paastriduüm brengt Bedevaart.net een vierdelige reeks waarin Mirjana ons vertelt het geloof en het geloofsleven. Vandaag: Mirjana vertelt over haar gebedsleven en -intenties.

H. Mis in Medjugorje- "Hoe ziet uw dagelijks gebedsleven eruit? Hoe laat sta je 's ochtends op?"

Mirjana: "Tijdens een gewone dag, niet in de periode van een Verschijning, sta ik op om 5 uur en bid. Ik houd erg van dit vroege uur omdat het een tijd is waarop ik even alleen kan zijn met mijn God. Dit is mijn momentje van rust. De rest van de dag voer ik taken uit zoals elke vrouw: wassen, strijken, koken,... al dat soort zaken. 's Avonds maak ik opnieuw tijd voor gebed."

- "Op welke manier verschillen de maandelijkse Verschijningen van de jaarlijkse Verschijning (op Mirjana's verjaardag, nvdr)?"

Mirjana: "Nu u het vraagt realiseer ik me dat Onze-Lieve-Vrouw op de tweede van elke maand altijd droef of gedecideerd is, terwijl Ze op de jaarlijkse Verschijning op 18 maart meer glimlacht. Op de tweede van elke maand zie ik haar nooit glimlachen omdat Ze dan spreekt over de ongelovigen, over haar kinderen die de liefde van God nog niet kennen, terwijl Ze weet wat er voor hen weggelegd is. Ze lacht dan nooit, maar is droef of besluitvaardig om dingen te veranderen."

- "Bid u tot de Heilige Maagd om u te helpen met wat u belast?"

Mirjana: "Nee, nooit. Ik vraag Haar nooit om hulp omdat ik denk dat Ze alles weet. Zij leest ons hart. Iedere seconde weet Ze wat er gebeurt. Ik bid gewoon, maar vraag nooit om hulp voor dit of dat. Ik zeg alleen: "Mijn gezin is in Uw handen." Het is niet verkeerd om zo te bidden, denk ik. De Heilige Maagd is een Moeder, dus als je een band met Haar hebt, is het niet verkeerd om Haar alles te vertellen. Zoals je kind iets aan jou vraagt, zo kan jij ook aan je Moeder vragen."

Biechten als vanouds- "Heeft de Heilige Maagd u ooit een Boodschap gestuurd voor een bepaald iemand zoals voor een kind, een vriend of iemand in het bijzonder?"

Mirjana: "Het is altijd Maria die het gesprek leidt. Ik kan Haar 100 jaar zien en altijd beseffen dat Zij de Moeder van God is, en ik hier op aarde ben. Ik voel altijd in mijn hart wat ik aan Maria kan vragen en wat niet. Zij geeft me dan antwoord. Soms antwoordt Ze me op een andere manier. Zo was ik eens onderweg van het Blauwe Kruis naar huis na een Verschijning. Er waren zoveel mensen en ik moest nog iets zeggen tegen één bepaalde dame. Maar ik wist niet wie of wat het was. Onderweg zag ik een jonge Italiaanse vrouw en in mijn hart voelde ik dat zij het was. Ik zei haar: "Ik moet je iets vertellen maar weet niet wat." Toen begon ze te wenen en zei: "Ik weet het." De Heilige Maagd doet grootse dingen en de Italiaanse zei me dat het om een liefdesverhaal ging. (Mirjana glimlacht.)"

Toen besloot Mirjana het interview met de vraag aan alle omstaanders om een Weesgegroet te bidden en de priesterlijke zegen te mogen ontvangen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish