In de aanloop naar het Paastriduüm brengt Bedevaart.net een vierdelige reeks waarin Mirjana ons vertelt het geloof en het geloofsleven. Vandaag: het uiterlijk van Onze-Lieve-Vrouw tijdens de Verschijning, de jeugd en raad voor een goede bedevaart.

De zieners met de kleine Jakov- "Kan u beschrijven hoe Onze-Lieve-Vrouw eruit ziet tijdens de Verschijning?"

"Dat is een erg moeilijke vraag. Ik zal proberen beschrijven hoe de Heilige Maagd eruit ziet. Ze is een beetje groter dan mij. Denk ik, want ik ben altijd geknield en Zij zweeft een halve meter boven de aarde, Ze raakt de aarde niet aan. Ze draagt altijd een grijs kleed met een witte sluier. Alleen op Kerstmis en met Pasen draagt Ze een gouden kleed. Ze heeft zwarte haren. We zien een beetje hier (Mirjana wijst naar het voorhoofd) en hier (wijst over de schouder), dus Ze heeft lange haren. Ze heeft blauwe ogen. Ze is prachtig! Het is onmogelijk te beschrijven hoe mooi Maria is. Ik zie vele mooie vrouwen op de wereld, maar deze schoonheid is van een andere orde. Het is iets van binnen dat uitstraalt over haar gelaat.

Ik herinner me toen we nog kinderen waren dat we haar een kinderlijke vraag stelden. We vroegen de Heilige Maagd hoe het komt dat Ze zo mooi is? Ze glimlachte en zei: "Omdat Ik bemin. Als jullie ook mooi willen zijn, bemin!" Jakov was tijdens die Verschijning nog maar 9 jaar. Toen de Heilige Maagd weer weg was, zei hij tegen ons, de andere zieners: "Ik denk niet dat Ze de waarheid heeft gesproken." We schreeuwden tegen Jakov: "Hoe kan je nu beweren dat Maria de waarheid niet spreekt!" En Jakov zei: "Kijk nu naar ons, zieners, sommigen van ons zullen heel ons leven beminnen, maar we zullen nooit zo mooi worden als Zij gezegd heeft." Hij begreep nog niet goed wat hij allemaal zegde. Zelfs nu begrijpt hij nog niet alles... als je hem kent, weet je wat ik bedoel, hahaha."

Ziener Ivan bidt dagelijks voor de jeugd- "Wat zegt Onze-Lieve-Vrouw over de jeugd?"

Mirjana: "Ze heeft ziener Ivan de jeugd toevertrouwd (als intentie, nvdr). Ik denk dat onze jongeren maar zo goed kunnen zijn als het voorbeeld dat wij hen geven. Ik vind dat we hen niet mogen veroordelen of bekritiseren, want ze worden wat wij van hen maken. We moeten bidden voor de jeugd en proberen een voorbeeld voor hen te zijn met onze liefde. Ivan bidt elke dag voor de jeugd."

- Vraag van een Argentijnse pelgrim: "Ieder die naar Medjugorje komt, zegt dat hij uitgenodigd was door Onze-Lieve-Vrouw. Welke raad kan u geven om goed om te gaan met deze uitnodiging en om alles in praktijk te brengen eens we terug thuis zijn?"

Mirjana: "Ik zal je vertellen wat ik denk. Ik denk persoonlijk dat ieder die hier komt, uitgenodigd werd door de Heilige Maagd. En als een zus zal ik je zeggen wat je als eerste moet doen: ga te biechten! Want alleen met een zuiver hart kun je de dingen begrijpen. En dan de Heilige Mis. Verlies toch geen tijd met rondwandelen. Ga naar de Verschijningsberg, de Kruisberg en naar de Kerk. Blijf een tijdje op al deze plaatsen. Praat met de Heilige Maagd als met je eigen moeder. Je zal zien dat Ze je antwoordt!

Als je vervolgens thuiskomst, leef verder met Haar. Bid. Laat het gebed niet los. Een priester zei eens dat we moeten eten om in leven te blijven. Soms eten we goed, andere dagen eten we te weinig, maar voedsel hebben we nodig om in leven te blijven. Zo is het ook als we bij God willen blijven. De ene dag bidden we goed, de andere dag wat minder, maar het is belangrijk dat we blijven bidden, want bidden is ons gesprek met God. Als een zus raad ik je aan: verlies geen tijd met een oordeel te vellen over je eigen gebedsleven. Het kan altijd beter. We zijn allemaal op weg naar Heiligheid. Ik ben bang van mensen die beweren dat ze goed bidden en alles doen wat God van hen vraagt. Alleen God weet hoe we zijn.

Wanneer je voelt dat het niet meer gaat, dat je batterijen op zijn, ga dan op bedevaart. Ik weet niet waar je in Argentinië terechtkan, maar ga ergens heen waar je alleen kunt zijn met God."

Dit bericht vormt een onderdeel van een 4-delige reeks. Morgen deel 4 (slot): Mirjana vertelt over haar gebedsleven en -intenties.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish