100ste bedevaart voor Oostenrijkse

Het buitenaltaar in Medjugorje

Johanna Vider is bedevaartorganisator uit Oostenrijk en kwam zopas voor de 100ste keer naar Medjugorje. Ze gaf een interview aan Radio Mir Medjugorje en vertelde daarbij hoe ze Medjugorje lang geleden leerde kennen, in 1984.

"Ik las een artikel in de krant waarbij foto's van de zieners afgedrukt stonden. Ik dacht bij mezelf: 'Wat een onzin. Ze leven in een communistisch regime, wat zal er met hen gebeuren als ze op die manier blijven spreken.' Toen ik hier aankwam vroeg ik mezelf af waarom ik eigenlijk gekomen was. Ik begreep er niets van. Onderweg naar huis vertelde de reisleidster op de bus dat ze nog iemand zochten om in de toekomst voor de pelgrims te zorgen. Ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen, ik wist niet hoe en wat te doen. Enkele jaren later begon ik zelf met groepjes pelgrims naar hier te komen. Zo is het allemaal begonnen", vertelde Johanna.

Toenemende bedrijvigheid in Medjugorje

Nu het weer altijd maar beter wordt, komen heel wat groepen toe in Medjugorje. Het informatiebureau noteerde bedevaarders uit Ierland, de VS, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Argentinië, Portugal, Brazilië, Spanje, Frankrijk en Polen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish