Het buitenaltaar in MedjugorjeHet was druk in Medjugorje de voorbije dagen. Er waren bedevaartgroepen uit Polen, Slovakije, Spanje, Mexico, Argentinië, Italië, de VS, Canada, Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Zuid-Korea, Hongarije, Litouwen en Slovenië.

Massimo Nosscenttini uit Italië vertelde op Radio Mir Medjugorje hoe hij in 1981 al van Medjugorje had gehoord en in 1983 voor het eerst naar hier kwam. Hij werkte als buschauffeur en Gospa heeft zijn leven volkomen veranderd: "Als buschauffeur bezocht ik bedevaartplaatsen over gans Europa. Dat was mijn taak. Maar drie jaar geleden was ik met mijn groep bij de zienster Marija thuis om de Verschijning mee te maken. Alleen onze groep was daar aanwezig tijdens de Verschijning.

Ik voelde een sterke omhelzing en het werd helemaal donker rond mij. Ik probeerde mijn hoofd te draaien, naar mijn collega die naast me zat, maar het lukte me niet. Dat duurde zowat vijf minuten. Daarna keek ik naar Marija. Zij stond op, keerde zich naar ons en sprak: "Onze-Lieve-Vrouw omhelsde jullie allen." Dat was de omhelzing die ik gevoeld had en mijn hele leven veranderde op dat moment. Ik beloofde zoveel mogelijk pelgrims naar Medjugorje te brengen en ik hoopte dat andere mensen zouden ontvangen wat ik ontvangen heb."

Massimo is nu een groepsleider en stopte met rijden omwille van zijn leeftijd. "Alleen een groep pelgrims naar hier brengen volstaat voor me. Ik geloof dat Medjugorje een hemel op aarde is voor mij! Ik heb gezien hoeveel mensen hier veranderd zijn. Ik bracht ook niet-katholieken naar hier die hier bekeerd zijn. Een jongeman werd hier bekeerd en is nu binnengetreden in een klooster in Polen. Dat was werkelijk een krachtige en diepe bekering."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish