"Vervuld met liefde" 

Clemens uit MartiniqueClemens uit Martinique kwam voor de eerste maal naar Medjugorje, samen met een groep uit Frankrijk. Hij hoorde al lang geleden spreken van Medjugorje en wilde al langer komen maar telkens zat wel een of ander obstakel in de weg.

Hij vertelt hoe wereldbekend Medjugorje geworden is: "Er is een radiostation genaamd Radio St. Louis dat religieus is en waar vaak over Medjugorje gesproken wordt. Daardoor kent iedereen nu deze plaats. Ik zou de mensen van Medjugorje en de inwoners van dit land willen bedanken voor de manier waarop ze iedereen aanvaarden die naar hier komt en omdat ze zich voorbereiden om nog meer mensen te ontvangen omdat dit de enige plaats is waar men kan spreken met de Heilige Maagd en Moeder Gods.

Zij geeft ons de mooiste boodschap voor de tijd waarin we thans leven en dat is vrede. Wanneer alle lijden van de wereld zal verdwenen zijn, zal enkel nog vrede, vrede en liefde overblijven voor ons", zei Celemens. Hij voegde er nog aan toe dat het niet moeilijk is om de boodschappen te beleven op voorwaarde dat we ons in overgave door Maria's hart laten leiden.

"Medjugorje is een gevoel van vrede. Ik voel respect voor mensen die ik de Rozenkrans zie bidden, net als voor de mensen die ons hier ontvangen. Laat ons in die geest blijven want de kwade wilt overal en altijd ingrijpen. Laat ons die geest van liefde en vrede bewaren. Elk verschijningsoord geeft ons een bepaald gevoel, maar hier vervult het ons met liefde."

Vredesapostelen in Medjugorje

Vredesapostelen uit ZagrebLeden van de vereniging 'Vredesapostelen' uit Zagreb waren onlangs op bedevaart in Medjugorje. Ze waren bij die gelegenheid ook te gast bij Radio Mir Medjugorje en vertelden er over het ontstaan van hun gemeenschappelijke weg en hoe men God kan lofprijzen met liederen. Ook hun persoonlijke ervaringen in Medjugorje kwamen aan bod.

Zo vertelden ze hoe ze telkens weer de vrede ervaren die met geen woorden te beschrijven valt: "Het is altijd zeer mooi om naar Medjugorje te komen, de batterijen op te laden en met de zegen van Maria -aanwezig in elke stap- terug naar huis te keren. In Medjugorje ervaart men een bijzondere vreugde en een bijzondere vrede", zo zegden de jongeren van 'Vredesapostelen'. Deze muzikale geloofsgroep werd opgericht in 2000 en luistert tal van gebedsmomenten muzikaal op.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish