Pater Mateo Mario uit BraziliëPater Mateo Mario is lid van de gemeenschap "Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede" in Sao Paolo in Brazilië. Deze gemeenschap is een vrucht van Medjugorje. Voor hij priester werd, behaalde hij een scheikundig diploma en werkte enkele jaren voor een bedrijf in de chemische industrie. Het was een leuke baan met een goed salaris. Hij leefde enkele jaren in een goede levensstandaard.

Hoewel hij opgroeide in een katholiek gezin, trok de kerk hem nauwelijks aan in die tijd. Dat alles veranderde met het lezen van één enkele toevallige passage uit de Heilige Schrift. In 2002 kwam hij voor het eerst naar Medjugorje. Hij zat toen in het noviciaat.

"Toen ik op zoek was naar mijn religieuze roeping bezocht ik verschillende gemeenschappen. Zo nam ik deel aan een bijeenkomst van de charismatische gebedsgroep Rinovamento in Sao Paolo. Daar hoorde ik spreken over de Verschijningen. Tot dan toe wist ik nog niets van de Verschijningen van de Koningin van de Vrede in Medjugorje. De gedachte dat de Gospa elke dag verschijnt, vervulde mijn hart en deed me besluiten bij een gemeenschap te gaan die de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw beleeft en verspreidt.

Medjugorje leren kennen was de grootste genade voor mij. In die dagen leerde ik het hart kennen van een Moeder die van me houdt en die me omhelst. Sedert mijn eerste bezoek hier maakt de Gospa een belangrijk deel van mijn leven uit. Ik voel dat ik geroepen ben als priester om een instrument te zijn van de vrede, van barmhartigheid en van gebed in het leven van andere mensen. In Medjugorje begon ik te bidden met het hart en de Rozenkrans werd een fundamenteel deel van mijn leven.

Jezus werd mijn broeder en mijn vriend. Het was hier in Medjugorje dat ik leerde hoe belangrijk het is om Jezus te aanbidden in het Heilig Sacrament. Niet Maria staat centraal in Medjugorje, maar haar Zoon Jezus." Pater Mateo voelt dat de bedevaarders in Medjugorje een sterke liefdeservaring van God doormaken. "Hoe meer we ons bewust worden van onze zonden, des te meer kunnen we ons openstellen voor God. Vandaag beklom ik de Kruisberg met mijn groep. Terwijl we de Kruiswegstaties baden, werd ik een enorme stroom van Gods liefde gewaar. Ik kon geen woord meer uitbrengen en moest de ganse tijd huilen."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish