Vicka in opperbeste doen

Vicka Ivankovic is nog steeds volop in de weer om getuigenis af te leggen voor de pelgrims. Vicka begroette de bedevaarders in openlucht, maar voor de conferentie zelf trok de zienster naar binnen vanwege het frisser wordende herfstweer. De zienster is nog steeds ontzettend geliefd bij de bedevaarders. Het is altijd weer oppassen geblazen wanneer al te enthousiaste pelgrims de zienster willen benaderen. Op de foto ziet u hoe Vicka wordt vastgehouden bij het middel om de zienster te beschermen tegen nieuw fysiek letsel. Vicka liep in het verleden meermaals rug-, arm- en spierletsels op nadat opdringerige bedevaarders meenden haar uitgestoken hand te mogen houden.

Vicka groet de pelgrimsIndoorconferentie, beschut tegen de vorderende herfst

Een bijzonder bedevaartgezelschap

Uit Frankrijk kwam een bont gezelschap aangewandeld. Laetitia Bonnefoy en Guilhem Boyer, uit de buurt van Lyon, begonnen zes maanden geleden een voettocht door Europa met twee ezels en een hond. Hun wandelroute leidde hen langs Frankrijk, Italië, Slovenië en Kroatië tot in Bosnië-Herzegovina. Donderdag 14 november arriveerden ze in Medjugorje. Hun verdere plannen zijn om langs Montenegro en Albanië naar Griekenland te wandelen. Ze doen het gewoon omdat ze houden van reizen.

Vroeger trokken ze er met een vrachtwagen op uit. Maar die hebben ze verkocht en ingewisseld voor ezels en honden. Door te wandelen krijgen ze veel meer contact met de mensen en hun cultuur, zo zegden ze. Tijdens de reis hoorden ze spreken van Medjugorje en besloten hierheen te komen.

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish