"Ik kwam naar Medjugorje voor de rust en de stilte"

'Zdravo Marijo, milosti puna...'Pater Tomo Remigije Mlinarić is een Franciscaan die al 38 jaar leeft en werkt als missionaris in Peru. Hij bezocht Medjugorje en sprak met Radio Mir over zijn leven in de missies en zijn bedevaart naar hier. Hij ervoer al zeer vroeg een roeping om missionaris te worden nadat zijn moeder hem had voorgelezen uit tijdschriften over missionarissen. Toen hij dan later effectief Franciscaan werd, leek de kans om missionaris te worden plots heel klein doordat zijn gezondheid het liet afweten.

"Wel, de Goddelijke Voorzienigheid heeft haar deel gedaan! In een bepaald jaar ontmoette de bisschop van San Remo onze Pater Provinciaal in Assisi. Hij stelde vast dat wij voldoende priesters hadden en bad dat iemand zich zou aanmelden met de roeping om naar de missies te gaan. Een tijdje later kreeg ik daarvoor de toestemming en vertrok, na acht jaar als pastoor, naar de missies. Ik had altijd al een grote devotie voor de Moeder Gods en kwam daarom naar Medjugorje, om hier rust en stilte te ervaren."

Tot slot bad pater Tomo nog voor alle missionarissen ter wereld, omdat zij zich vaak alleen voelen in hun missiegebied. Maar de gebieden waarin zij leven hebben nu eenmaal hun geestelijke hulp hard nodig.

Belgen leren Slovaak Medjugorje kennen

Fietser Gerald Dany uit SlovakijeMedjugorjepelgrims komen op de meest uiteenlopende manieren op bedevaart. De 49-jarige Gerald Dany uit Slovakije kwam eind oktober per fiets naar Medjugorje. Het was van een Belgisch katholiek gezin dat hij voor het eerst van Medjugorje hoorde spreken. Een jaar later, in 1990, heeft hij Medjugorje de eerste keer zelf bezocht.

Zijn huidige fietsbedevaart nam 12 dagen in beslag en leidde hem door Slovakije, Hongarije, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Hij blijft nu een paar dagen in Medjugorje. "Daarna wil ik nog verder rijden. Ik zou naar Rome willen fietsen en ook nog naar Spanje doorreizen en daar enkele bedevaartsplaatsen bezoeken."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish