Overlijden van pastoor Petar Vlasic herdacht

Wijlen pastoor Vlasic met de bisschop van Mostar, mgr. PericGisteren, vrijdag 8 november, werd in Medjugorje het overlijden van pastoor Petar Vlasic herdacht. Pater Vlasic overleed precies een jaar geleden op 75-jarige leeftijd, na een priesterschap van 47 jaar. Hij diende in Medjugorje sedert 1999 en was er pastoor van 25 augustus 2007 tot aan zijn overlijden. Bidden we voor zijn zielerust en om zijn voorspraak voor ons die nog onderweg zijn.
 

Nog steeds veel pelgrims in Medjugorje

Op het einde van oktober en bij de viering van Allerheiligen en Allerzielen waren er nog steeds zeer veel bedevaarders in Medjugorje. Het informatiebureau noteerde groepen uit Spanje, Slovenië, Italië, Frankrijk, Canada, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Oekraïne, Engeland, de VS, Brazilië, Ierland, Korea, Portugal, Venezuela en België.

Daarnaast kwam er ook een jongerengroep uit Zagreb (HR) naar Medjugorje. De groep is afkomstig uit de parochie Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en hield in Medjugorje een tweedaagse retraite onder leiding van zes Dominicanerstudenten. De groep beklom de Verschijningsberg en de Kruisberg en nam deel aan het avondprogramma. Omdat het nog steeds erg zacht weer is in Medjugorje vonden de vieringen nog de ganse oktobermaand plaats bij het buitenaltaar, net als in de zomer.

Aartsbisschop John Barwa uit India bezocht Medjugorje

Aartsbisschop John Barwa uit IndiaJohn Barwa, aartsbisschop van Cuttack Bhubaneswar in India kwam naar Medjugorje. Zijn aartsbisdom ligt oostelijk in India, tegen de golf van Bengalen, en telt 11 miljoen inwoners. Slechts 70.000 van hen zijn katholiek. Mgr. Barwa kwam naar Medjugorje met een groep van 43 Chinezen. Hij vertelde hoe bekend Medjugorje is over de hele wereld. "Mijn eerste indrukken zijn prachtig. Dit is een plaats waar de Moeder Gods werkelijk tegenwoordig is. De inwoners hier zijn doordrongen van het gevoel dat Maria onze Moeder is en ze willen die ervaring delen met alle pelgrims. Ik ben daarom heel trots op Medjugorje en ben zeer gelukkig."

De aartsbisschop voegde er nog aan toe dat de Biecht het meeste indruk op hem gemaakt heeft in Medjugorje. "De biechten zijn hier niet oppervlakkig, maar gaan integendeel zeer diep. Ik kon tijdens de Biecht de oprechtheid van die diepgang voelen en dat was een zeer aangrijpende ervaring. Hier komt men werkelijk tot bekering. De Moeder van God sterkt ons bij die bekering. Tijdens de Biecht hier kwam ik mensen tegen die jarenlang niet meer te biechten geweest waren. Men voelt dat hier een omkeer plaatsvind, een omwenteling."

Verwijderd bericht

Vrijdagavond 8 november publiceerden wij gedurende enkele uren een reactie van eerwaarde heer Robert Faricy, een priester-Jezuïet, theoloog en professor-emeritus in de Spiritualiteit aan de universiteit van Marquette, Milwaukee, Wisconsin (VS). Daarin gaf E.H. Faricy toelichting bij de recente onderrichtingen van de Congregatie voor de Geloofsleer. Het bericht was overgenomen van Medjugorje.com. Hoewel de beschreven visie erg interessant was, hebben wij dit nieuwsbericht opnieuw verwijderd van de website. Eerwaarde Faricy heeft ontkend dat hij de genoemde reactie geschreven heeft en wij willen hem geen woorden in de mond leggen die de zijne niet zijn.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish