Oktober in Medjugorje

Pater Domagoj uit Slavonski BrodIn deze Rozenkransmaand zijn er nog elke dag veel bedevaarders in Medjugorje. Het informatiecentrum registreerde groepen uit Belgie, Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië, Polen, Frankrijk, Italië, Engeland, Ierland, de VS, Roemenië, Oekraïne, Zwitserland, Canada, Kroatië en Bosnië-Herzegovina.

Pater Domagoj Simunovic komt uit Slavonski Brod (HR). Eén van zijn medebroeders vertelde hem al van in het prilste begin over de Verschijningen in Medjugorje. Nog voor het einde van 1981 kwam hij met een bus met pelgrims voor het eerst naar Medjugorje. "De herinneringen aan die eerste dagen staan me nog levendig voor. Je kan je niet voorstellen hoe Medjugorje er toen uitzag. Er waren maar enkele huisjes maar toen we in de kerk kwamen voelden we een bijzondere aanwezigheid van God en Maria. Na de thuiskomst van onze groep kwamen nog vele andere groepen uit Slavonski Brod naar Medjugorje."

"We keren geestelijk gesterkt naar huis terug"

Damir Agicic met zijn vrouw bij het beeld van de Verrezen ChristusOok Damir Agičić komt uit Slavonski Brod en was 30 jaar geleden voor de eerste keer in Medjugorje. Sedertdien komt hij elk jaar met zijn familie of met een groep bedevaarders naar de Koningin van de Vrede. Hij hoorde voor het eerst van Medjugorje spreken op school, nog tijdens de eerste dagen van de Verschijningen. Hij sprak er met zijn vrouw over en tijdens hun huwelijksreis aan zee in 1983 besloten ze door te reizen naar Medjugorje om alles persoonlijk te gaan bekijken.

"We hadden ons van tevoren al in gebed aanbevolen bij de Gospa en hebben Gospa bedankt voor ons huwelijk. We waren voordien ook al gelovig maar ontvingen nu de zegen van de Moeder Gods. Wat men in Medjugorje verkrijgt wanneer men zijn ziel openstelt voor de genade van God, voel je altijd opnieuw. We keren nu geestelijk gesterkt naar huis terug. De geestelijke kracht die je in Medjugorje ontvangt helpt je om in het leven alles te dragen wat je te wachten staat." Damirs volledige getuigenis verschijnt in het parochietijdschrift Glasnik Mira van oktober.

Terug naar 1987...

in 1987 zond de Kroatische staatstelevisie een reportage uit van een half uur over Medjugorje. U kan ze hieronder herbekijken. De uitzending is uiteraard Kroatisch gesproken maar bevat stukjes getuigenis in het Frans en het Engels. Ongelofelijk hoeveel pelgrims toen al op bezoek gingen bij de Koningin van de Vrede! Maar oordeelt u zelf...

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish