Cristian Filice voor zijn bedevaart, actievoerend voor aandacht voor ALSCristian Filice leed aan de ongeneeslijke ziekte ALS. Maar op 26 september 2013 hoorde hij in Medjugorje een stem die hem opriep om de Verschijningsberg te beklimmen. Hij brak er uit in tranen. Hij heeft nu geen zuurstofmasker meer nodig en kon kort daarna ook zijn voedingssonde afkoppelen. Hij zou de eerste patiënt ter wereld zijn die genezen is van ALS.

ALS of Amyotrofe laterale sclerose is een fatale aandoening. Nog geen enkele patiënt heeft de ziekte, die ook gekend is als Lou Gehrig’s Disease, overleefd. De ziekte doet de motorische zenuwcellen afsterven in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen waardoor voortschrijdend krachtsverlies en verlamming ontstaat, die uiteindelijk tot de dood van de patiënt door verlamming van de ademhalingsspieren leidt.

Het ziet ernaar uit dat Cristian Filice, een 37 jaar oude vader van twee kinderen uit Piane Crati bij Cosenza in het zuiden van Italië, de eerste patiënt is die genas van ALS. Zijn schijnbare genezing gebeurde op 26 september in Medjugorje. Hij had de ziekte al vijf jaar en was verlamd aan de onderste ledematen. Hij kon zijn zuurstofmasker afnemen en twee weken later bleek ook zijn voedingssonde niet meer nodig, zo rapporteert de Italiaanse krant Gazzetta del Sud.

Hoewel zijn medisch dossier op dit moment nog verder onderzocht wordt, is zijn fysieke vooruitgang reeds schriftelijk bevestigd door zijn artsen, weet de krant. Op 26 september hoorde Cristian Filice een stem die hem naar de Verschijningsberg riep. Samen met zijn vrouw en twee priesters werd hij naar boven gedragen. Zijn vrouw en de priesters zagen hem opstaan en naar het grote witte beeld toegaan dat de plaats aangeeft waar Maria voor het eerst verschenen is aan de zienertjes. Zij zagen hem daar wenend", schrijft de krant.

Cristian Filice thuis, kort na zijn bedevaart en genezing in MedjugorjeCristian Filice is nog zodanig onder de indruk dat hij op dit moment nog niet kan verwoorden wat hij precies meegemaakt heeft. De Kerkelijke autoriteiten van het nabijgelegen Cosenza hebben geïnformeerd naar zijn schijnbaar miraculeuze genezing. Afgelopen zaterdag werd in zijn dorp een dankviering gehouden. Onder luid applaus van een hondertal aanwezigen kwam hij te voet aangewandeld, samen met zijn vrouw, de Rozenkrans in de hand.

Bron: Medjugorjetoday

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish