Straatnamen op komst in Medjugorje

Voorrang voor Katholieken?Medjugorje kende tot hiertoe geen straatnamen. Daardoor was het soms moeilijk om je bestemming te vinden. Daar komt weldra verandering in. In 15 straten in Medjugorje en Bijakovici zullen straatnaambordjes geplaatst worden. De precieze benamingen zijn nog niet bekend, op één na. De hoofdweg bij de kerk zal genoemd worden naar Paus Johannes Paulus II, wiens Heiligverklaring we vieren op 27 april 2014. Er komt ook zeker een straat die naar Pater Slavko zal genoemd worden. De overige straten zullen genoemd worden naar andere historische figuren.

Het Mariabeeld werd buitengedragen voor onderzoekMariabeeld weggebracht voor onderzoek

Zondagavond werd het lichtgevende Mariabeeld in Vicka's ouderlijk huis weggehaald voor nader onderzoek. Het werd naar de pastorij gebracht en zal daar verder geanalyseerd worden. In de plaats van het Mariabeeld werd een klein beeldje van de Gospa van Medjugorje geplaatst. Op enkele dagen tijd werd het beeld door vele duizenden inwoners en pelgrims bezocht. De parochie van Medjugorje zal nu het verdere onderzoek voeren naar de authenticiteit van het opmerkelijke fenomeen.

Herbekijk de gebedsavond in Wenen

De gebedsavond voor de vrede in Wenen gemist vorige week? Op de website van Mary TV kan u de uitzending integraal herbekijken met simultaanvertaling naar het Engels. Bij het bericht "Evening of Prayer at St. Stephen’s Cathedral" kan u de ganse avond in drie delen herbeleven.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish