Lichtgevend beeld of beeld met speciale verfsoort?Het lichtgevende Mariabeeld in Vicka's ouderlijk huis zorgt voor nogal wat beroering. Er blijken gelijkaardige beelden te bestaan die met een lichtgevende verfsoort behandeld werden. Recent werd er eentje verkocht op de Ebay. Eén van de voornaamste bedenkingen is waarom niet het ganse beeld is gaan gloeien? Alleen de lichtere delen werden lichtgevend, maar niet de wereldbol waarop Maria staat, noch de rozenkrans, de blauwe sluier, haar handen of gelaat. Het lijkt wat vreemd dat niet het gehele beeld is gaan gloeien.

In een interview met het Kroatische dagblad Vecernji List zegt Vicka Ivankovic: "Ik heb Haar nog niet gesproken hierover. Ik geloof dat Onze-Lieve-Vrouw het zelf ter sprake zal brengen indien nodig." In een ander interview verklaarde de zienster: "Ik denk dat het lichtgevende beeld een boodschap is van Onze-Lieve-Vrouw dat we ons moeten keren naar het Licht, naar vrede, vreugde en gebed. Onze ziel is vol van duisternis. De wereld strijdt met de duisternis. Hier in Medjugorje is Onze-Lieve-Vrouw levend en wel, al zovele jaren. Ze stuurt ons voortdurend Boodschappen en het is aan ons om ze te begrijpen, om ons hart ervoor open te stellen. Ieder mens kan dat. Onze-Lieve-Vrouw roept elk van ons daartoe op."

De immer stralende Vicka!Hoewel Vicka er zelf wel schijnt in te geloven, heeft de zienster nog nergens verklaard dat het om een mirakel gaat, noch dat de Heilige Maagd dit bevestigd heeft. Vicka heeft wel gezegd dat het gaat om een beeld dat ze 30 jaar geleden heeft gekregen van Italiaanse pelgrims die naar Lourdes geweest waren. (Het gaat om een beeld van de Onbevlekte Ontvangenis.) Het beeld zelf is dus authentiek en het verschijnsel is nieuw.

Misschien moeten we maar gewoon besluiten dat Vicka zelf véél meer straalt dan elk lichtgevend beeld ter wereld. Vicka zelf straalt werkelijk het Licht van God uit, vanuit gans haar hart. Ze is altijd stralend, altijd vriendelijk glimlachend. Haar onophoudelijk getuigenis voelt aan als warme lichtstralen van liefde. Laten we daar een voorbeeld aan nemen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish