Salko Balavac voelt zich veel beter na het visioen van MariaSalko Balavac is een moslim van 80 jaar uit de omgeving van Stolac in Bosnië-Herzegovina. Medjugorje betekende niets voor hem tot de 13de september toen hij met intense pijnen opgenomen werd in het hospitaal van Mostar. Wat die vrijdag gebeurde, heeft zijn leven veranderd, zo getuigt hij.

“Ik lag in mijn kamer en kon me niet bewegen. Bij het venster lag een patiënt die ’s avonds was binnengebracht en die veel pijn had. Hij bad voortdurend smeekbedes tot Jezus. Ik had mijn ogen gesloten maar ik zag een dokter en een verpleegster op hem toestappen. Terwijl ik daar zo lag, zag ik voor mij plots de kerk van Medjugorje die ik alleen maar kende van haar eens op televisie gezien te hebben. De torens waren verlicht als goud en tussen hen in stond een jonge Dame, als een Barbiepop. Ze droeg een kleed in roze en wit en je kan niet geloven hoe mooi ze was.”

Volgens Salko Balavac steeg de Heilige Maagd op ten Hemel, in de richting van Mostar, zeggende: “Ik ga de mensen redden.” Salko Balavac: “Toen de Dame terugkwam, keek ze naar de mensen en sprak: “De barricades zijn neergehaald.” Daarna steeg ze opnieuw op, tot dezelfde plaats tussen de beide kerktorens en verdween dan. Die vrijdag sprong ik uit bed alsof ik helemaal terug gezond ben. Mijn eetlust kwam terug en hoewel ik geheugenproblemen had, kan ik me nu opnieuw alle namen van de mensen herinneren. En het meest wonderlijke van alles is dat ik terug uitstekend kan zien.”

In 2002 erkende Monseigneur Jozef Punt, bisschop van Haarlem (NL) het bovennatuurlijk karakter van de verschijningen van Maria in Amsterdam. Maria draagt er de titel ‘Vrouwe van Alle Volkeren’. De genezing van moslim Salko Balavac kan zeker als teken gezien worden dat Maria werkelijk Moeder is over alle volkeren, welk geloof men ook aanhangt. Maria is waarlijk Moeder voor elk mens, voor ieder van ons.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish