Mgr. Léonard over Medjugorje

Update: Onderaan dit bericht werd nog een bijkomende gegevensbron toegevoegd: een volledig verslag van de Maranatha-bedevaart waarin de Aartsbisschop over Medjugorje spreekt.

Recent doken enkele interessante citaten op waarin de Belgische Aartsbisschop over Medjugorje spreekt. We willen ze u niet onthouden.

Tijdens een conferentie bij de Gemeenschap Moeder van Vrede zei Mgr. Léonard: "In Galilea hebben we kunnen bidden met ongeveer 13.000 christenen, het Rozenhoedje, de Mis in de Grieks-Katholieke ritus en in het Arabisch, de -tussen aanhalingstekens- "Verschijning van Maria" aan Vicka. Vicka was met ons op deze bedevaart. Ik zeg tussen aanhalingstekens omdat die Verschijningen nog niet erkend zijn door de Kerk, dus ik moet voorzichtig zijn, maar de stilte was indrukwekkend gedurende die enkele minuten waar Vicka in gesprek was met Maria. Zo een enorme menigte mensen... helemaal stil... in-druk-wekkend."

In een ander verslag over de Maranatha-bedevaart liet de Aartsbisschop optekenen:
"Ik heb persoonlijke redenen om te denken dat deze verschijningen authentiek zijn." (Bron: Kerknet.be)

In Pastoralia (pagina 5), het bisdomblad van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel tenslotte zegt Mgr. Léonard: "Zelfs de niet erkende of heftig gecontesteerde oorden, zoals San Damiano of Medjugorje, waren en zijn plaatsen van diep doorleefde bekeringen. De zielzorgers kennen veel jongeren die een beslissende impuls voor hun roeping kregen bij een bezoek aan Medjugorje. We mogen ook de talrijke volwassenen niet vergeten die er een grondige ommekeer in hun bestaan beleefden. De officiële erkenning van de Kerk over de authenticiteit van deze verschijningen is gezaghebbend, maar men kan de feitelijke vruchten, die deze genadeplaatsen voortbrengen, niet ontkennen."

Monseigneur Léonard heeft een volledig verslag van de Maranatha-bedevaart geschreven.  Daarin wijdt hij een specifiek hoofdstukje aan "De touch van Medjugorje".  Daarin zet de Aartsbisschop nog iets omstandiger zijn standpunt uiteen.  Lees het hier.

Filmpje uit de oude doos

Op oude beelden uit 1982 is te zien hoe Medjugorje amper één jaar na de start van de Verschijningen reeds overspoeld wordt met auto's en bussen van bedevaarders. Ondertussen komt ook nog een helikopter overvliegen, vermoedelijk van de communistische politie. Wat later is te zien hoe landelijk het gebied nog was. Land werd dorp. Dorp werd stadje.

Maar ook in 1982 stonden al honderden zoniet duizenden gelovigen buiten de kerk mee te bidden. Kortom, hetgeen écht belangrijk is, is nog niet veranderd! Medjugorje was en blijft waarlijk een oord van gebed en genade.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish