"Elke dag ervaar ik de genade van Jezus en Gospa"

Agnes Nick uit Toronto in CanadaAgnes Nick woont al twintig jaar in Canada.  Na lang wachten werd haar grote wens vervuld om naar Medjugorje te komen:  "Elke dag van mijn leven ervaar ik de genade van Jezus en Gospa.  Ik ben lid van een gebedsgroep in Toronto genaamd "Mary moves priesthood" (Maria wekt het priesterschap op).

Elke woensdagavond komen we samen om de Rozenkrans te bidden tot Onze-Lieve-Vrouw en haar Boodschappen uit Medjugorje te lezen.  Sinds ik dat doe, voel ik dat ik alle moeilijkheden van het leven gemakkelijker kan dragen.  Geef jezelf eenvoudigweg over aan God en aan zijn Moeder want Zij kennen al onze noden het best.  Ze komen ons altijd te hulp in onze nood", zei Agnes.

"Medjugorje hielp me het Evangelie te begrijpen"

Dokter Stefano Rotondo uit ItaliëStefano Rotondo is een dokter uit Italië.  Hij hoorde reeds kort na het prille begin over Medjugorje spreken en kwam in 1983 voor het eerst op bedevaart.  Hij vertelt hoe zijn leven compleet veranderd is na dat eerste bezoek: "Ik heb toen begrepen dat het heel belangrijk is God te vinden daar waar ik leef en dat ik vreugde kan vinden in een eenvoudige ontmoeting met God.  Ik kwam in 1983 voor het eerst naar hier en vandaag is Medjugorje voor mij overal, overal waar ik leef.  Medjugorje hielp me het Evangelie te begrijpen en er dagelijks naar te leven.  Ik leerde hier te luisteren en ik leerde hier wat stilte is.  Ik leerde mezelf aanvaarden en ik begon mijn hart te openen voor God", zei Stefano wiens gezinsleden samen met twee andere gezinnen een gebedsgroep gestart zijn.

Dit jaar was de vierde keer dat hij bedevaarders naar Medjugorje bracht.  "In het diepste van ons hart leefde het verlangen om het gebed thuis verder te zetten en daarom zijn we met drie gezinnen de Rozenkrans beginnen bidden op regelmatige tijdstippen.  We voelden Gospa's aanwezigheid in onze huizen en voelden hoe Zij verlangde dat we ook anderen naar Medjugorje zouden brengen."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish