Zienster Vicka Ivankovic voorbiddend in voorbereiding op de Verschijning van de Heilige MaagdMet zowat 2500 aanwezigen zat de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth afgeladen vol toen Onze-Lieve-Vrouw dinsdag 20 augustus 2013 verscheen aan Medjugorjezienster Vicka Ivankovic-Mijatovic.  "Het was wonderbaar en verbazingwekkend.  Er waren meer dan 2500 mensen en iedereen was zo gelukkig.  We hadden een grootse Heilige Mis met meer dan 25 priesters en veel mensen gingen te biechten", zo vertelde Charbel Maroun, voorzitter van de Mariale Beweging uit Galilea.

Net als de mensen was ook de Heilige Maagd heel gelukkig, zo verklaarde Vicka na afloop van de Verschijning.  Charbel Maroun: "Vicka zei ons dat Onze-Lieve-Vrouw erg gelukkig was vanavond en dat Zij ons allen gezegend heeft."  Gabriel Paulino, een journalist uit Brazilië verwoordde het zo: "Vicka heeft gezegd dat Maria heel opgewekt en blij was met Maranatha en dat Zij over allen gebeden heeft en iedereen gezegend heeft."

Nadat Vicka vroeger ook al enkele keren het Heilig Land bezocht, is dit de eerste keer dat de zienster Verschijningen mag ontvangen in de kerken en basilieken op deze bedevaart.  "Vicka heeft me verteld dat ze al minstens 8 keer op bezoek was in het Heilig Land, maar dat dit de eerste keer is dat ze kan vertellen over de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw.  Want, zei ze, de tijd is nu rijp.  De tijd is gekomen dat de mensen hier dit zouden weten", aldus Charbel Maroun.

De Heilige Mis werd voorgegaan door Bisschop Marcuzzo in concelebratie met Aartsbisschop André-Joseph Léonard van Mechelen-Brussel, de stichter van de Maranatha-beweging.  Nogmaals Charbel Maroun: "Bisschop Marcuzzo was zo gelukkig.  Hij zei me dat hij het nieuwe Pinksteren voelt in de Kerk." Eerder op de dag had Vicka de Taborberg beklommen, waar de Transfiguratie van de Heer heeft plaatsgevonden.  "Er waren honderden mensen, gemakkelijk 700.  En Vicka heeft hen allemaal begroet!", besloot Charbel Maroun.

De bedevaart door het Heilig Land duurt nog tot 27 augustus.

Bron: www.medjugorjetoday.tv

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish