Pastoor Petar VlasicDeze ochtend vroeg is huidig pastoor pater Petar Vlasic gestorven in Medjugorje.  Pater Vlasic leed al geruime tijd aan een ernstige ziekte en is overleden in de leeftijd van 74 jaar, gesterkt door het H. Sacrament der zieken.

Morgen, vrijdag 9 november, wordt het stoffelijk overschot van Pater Vlasic van 13u tot 15u opgebaard in de kerk, gevolgd door de plechtige Uitvaartliturgie om 15u.

Pater Petar Vlašić werd geboren op 19 juli 1938 in Sovići-Gorica waar hij ook naar de lagere school ging.  De middelbare school volgde hij in Zagreb.  Op 14 juli 1962 ontvangt hij het Franciscaans habijt in Humac.  Zijn eeuwige geloften legt hij af op 15 juli 1966.  Hij studeerde in Ljubljana (Slovenië) en in Sarajevo en werd op 11 oktober 1966 priester gewijd.

Hij bediende de parochies van Humac, Rasno, Kongora, Posušje, Ljuti Dolac, Mostar, Široki Brijeg, Blagaj en Medjugorje, waar hij sedert 1999 actief is als parochievicaris.  Pater Vlašić was ook lid van Provinciale Raad van Franciscanen in Herzegovina.  Pater Vlašić was sedert augustus 2007 pastoor van de parochie.

Bidden we vanavond voor zijn zielerust.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish