De jaarlijkse vredesmars uit Humac, zo'n 10 km van MedjugorjeIn aanwezigheid van enkele tienduizenden pelgrims van over de hele wereld viert Medjugorje vandaag de 31ste verjaardag van de Verschijningen van Maria.

Gisteren vond reeds de jaarlijkse vredesmars plaats, van Humac naar Medjugorje.  De tocht begon om 6u 's ochtends bij het klooster van St.-Antonius in Humac en werd gezegend en uitgeleide gedaan door Pater-Gardiaan Velimir Mandić.  (Een Pater-Gardiaan is de kloosteroverste, nvdr.)  Rond 9u30 kwamen de eerste wandelaars aan in Medjugorje, waar ze werden opgewacht door Pater Miljenko Steko die hen zegende met het Allerheiligste Sacrament.

De jaarlijkse vredesmars is een initiatief van Hubert Liebherr, oprichter van het gelijknamige bedrijf dat kranen en werfmachines maakt.  Hubert Liebherr was sterk aangegrepen door de verschrikkingen van de Balkanoorlog en wilde met de vredesmars gevolg geven aan de oproep van Onze-Lieve-Vrouw dat met de h. Rozenkrans zelfs oorlogen gestopt kunnen worden!

Vandaag 25 juni is dan de eigenlijke verjaardag omdat Maria die dag in 1981 voor het eerst met de zienertjes sprak.  Het volledige verhaal kan u steeds herlezen op deze pagina.  Er werden vandaag liefst 8 H. Missen gevierd in Medjugorje, de eerste al om 5u vanochtend.

Vandaag zal de maandelijkse Boodschap voor de wereld bekend gemaakt worden via Marija Pavlovic.  Ook Ivanka krijgt vandaag haar jaarlijkse Verschijning en rond 22u is een bijeenkomst van Ivans gebedsgroep op de top van de Verschijningsberg aangekondigd.  Ook daar wordt een Boodschap verwacht.  Mogelijk zal Marija Pavlovic ook naar deze bijeenkomst komen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish