Roberto Mancini kwam terug naar Medjugorje met 39 vriendenRoberto Mancini, coach van de Engelse voetbalkampioen Manchester City, is voor de tweede maal dit jaar naar Medjugorje gekomen.  Bij zijn vorige bedevaart in maart was de titelstrijd in de Engelse voetbalcompetitie zo goed als beslecht in het nadeel van Manchester City.  Na Mancini's bedevaart keerde het tij volledig en speelde zijn team alsnog kampioen!  Mancini kwam nu terug om Onze-Lieve-Vrouw te danken.

Eerder dit jaar kwam Mancini samen met zijn echtgenote en dochter naar Medjugorje.  Ditmaal kwam hij samen met een 40-koppige groep waaronder Antonio Percassi, president van de Italiaanse voetbalclub Atalanta en boezemvriend Umberto Tozzi, de beroemde Italiaanse zanger van onder andere:

Het gezelschap arriveerde vanochtend met Mancini's privejet op het vliegveld van Mostar.

Mancini met de burgemeester van Citluk (R) en zijn gastheer (L)Tijdens een persconferentie deze middag sprak Mancini met een warm gevoel over zijn vorige bedevaart en dacht met genegenheid terug aan zijn ontmoetingen met de zieners, het bidden van de Kruisweg op de Kruisberg, de H. Mis die hij "speciaal" noemde in Medjugorje en de vrede die in het gebed gevonden wordt.

Mancini sprak ook over Euro 2012 en verwees naar het bod van stadsgenoot Manchester United op Kroatië-middenvelder  Luka Modric.  Van de burgemeester van Citluk, Ivo Jerkić, ontving de bekende coach een kistje kwaliteitswijnen uit Herzegovina en van zijn gastheer Dragan Vasilj ontving hij een Mariabeeldje.  Rond verschijningsuur deze avond bracht Mancini en zijn gezelschap de tijd door in gebed bij het Blauwe kruis.  Eerder vandaag werd ook het weeshuis bezocht.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish