E.H. Cardenas met Lorena Varela (rechts) en haar zus (links)Samen met pelgrims uit twintig verschillende landen, verblijven momenteel ook Panamese bedevaartgangers in Medjugorje.  Lorena Varela is één van hen, en niet de minste.  Zij is de vrouw van de vice-president van Panama en is voor de tweede keer in Medjugorje.  Lorena hoorde voor het eerst van Medjugorje door haar moeder, die altijd al naar hier wilde komen, maar dat niet kon wegens ziekte. Lorena's moeder stierf het afgelopen jaar.  Kort na haar dood besloten Lorena en haar zus om op bedevaart te gaan naar Medjugorje.

Nu, tijdens haar tweede bedevaart, zei Lorena: "Ik heb hier zo'n vrede gevonden en voel me hier zo dicht bij de Moeder van God.  Ik voel werkelijk dat onze Moeder hier bij ons is.  De eerste voorwerpen die ik van hieruit meenam waren een Lieve Vrouwebeeldje en een Rozenkrans die ik nu heel vaak bid.  Na mijn eerste bezoek aan Medjugorje is mijn relatie tot Onze-Lieve-Vrouw persoonlijker en dieper geworden.  En telkens je hier komt, word je opnieuw aangesproken.

Als vrouw van de vice-president van Panama heb ik veel verplichtingen te volbrengen en sommige zijn allesbehalve gemakkelijk.  Maar, met de hulp van Onze-Lieve-Vrouw wordt alles gemakkelijker.  Zij geeft me de kracht om door te gaan.  Wij bidden de Rozenkrans in ons gezin."

Ook eerwaarde heer Abdiel Cardenas uit Panama is in Medjugorje.  Hij is lid van het zgn. apostolisch vicariaat in Panama en werkt met Afrikaanse immigranten en Indianen.  Hij is verantwoordelijk over twee parochies.  Hij heeft al van de Verschijningen gehoord in 1981!  Hij was toen amper 13 jaar. Vier jaar geleden kwam hij voor het eerst naar Medjugorje.  Pastoor Cardenas zegt dat de laatste jaren heel veel pelgrims uit Panama naar Medjugorje gekomen zijn.  Er zijn gebedsgroepen opgericht die genaamd zijn naar de titel die Onze-Lieve-Vrouw in Medjugorje draagt: 'Koningin van de Vrede'.

Lorena Varela met haar man tijdens een vroeger bezoek aan de Paus"Het was in Medjugorje dat ik een diepe vreugde ervaren heb, en een grote kracht om mijn priesterschap verder te zetten.  Dat was echt iets heel groots voor mij.  Medjugorje heeft me zoveel gegeven.  Een grote liefde voor de Eucharistie, een zuivere en klare devotie tot Onze-Lieve-Vrouw", zegt eerwaarde priester Cardenas.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish