Zalig Pasen!Met Witte Donderdag gedenkt de Kerk de instelling van de H. Eucharistie en het Priesterschap.  Op deze dag mag slechts tweemaal Eucharistie gevierd worden: door de Bisschop in zijn kathedraal (of normale plaats van zijn bisschopsstoel) om het H. Chrisma te wijden, en een Heilige Mis die het Laatste avondmaal gedenkt.  Daarom zijn er in Medjugorje geen misvieringen voor de middag en wordt er 's ochtends ook geen Biecht gehoord.

Om 17u begint men zoals normaal met het bidden van de Rozenkrans, om 18u gevolgd door de Heilige Mis ter gedachtenis aan het Laatste avondmaal.  Na de H. Mis zal er Stille Aanbidding van het H. Sacrament mogelijk zijn tot middernacht.  Van 16u tot 17u30 is er biechtgelegenheid.

Goede Vrijdag 18 april - Passie van de Heer.  In de voormiddag zijn er geen diensten, noch biechtgelegenheid.  Om 11u: Kruisweg voor parochianen en Kroatische pelgrims op de Kruisberg.  Om 17u start het Rozenkransgebed, om 18u gevolgd door de Kruishulde waarin de Passie, de Kruisdood en de Kruisafneming van Christus herdacht wordt.  Goede Vrijdag is een verplichte vastendag in de Kerk.  Biechtgelegenheid van 16u tot 17u30.

Stille Zaterdag 19 april - Deze dag bidden en vasten we bij het Graf van onze Heer.  Geen ochtendddiensten in Medjugorje.  Het Rozenkransgebed start om 20u, gevolgd door de Paaswake om 21u.  Er is biechtgelegenheid van 18u30 tot 19u30. Het volledige avondprogramma wordt uitgezonden op Radio Mir Medjugorje.

Paaszondag 20 april - Verrijzenis van de Heer. Heilige Mis in het Kroatisch om 7u, 8u, 11u en 18u.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish