Update bij het bericht hieronder:

De bedevaart van Manchester City-coach Mancini plaatst Medjugorje in de spotlights van de internationale wereldpers zoals The Daily Mail, The Sun en Eurosport.  Het bericht van Mancini's bedevaart werd vandaag opgepikt door tientallen kranten en websites wereldwijd.

Maandag 26 maart werd om 14u aan de voorzijde van de kerk in Medjugorje een groot beschilderd paasei onthuld.  Het beschilderen van paaseieren is een traditie onder het Kroatische volk.  Palmzondag wordt in Kroatië "Klein Pasen" genoemd en dan geven de mensen mekaar zo'n beschilderd ei ten geschenke.

Reeds voor het derde jaar op rij wordt in Medjugorje een reuze-ei getoond met de afbeelding van de Gospa.  De onthulling werd bijgewoond door Ive Jerkića (burgemeester van Čitluk en Medjugorje), Pater Marinka Šakote van Medjugorje, Velimir Plese (Consul-Generaal van Kroatië in Mostar) en vertegenwoordigers van de toeristische diensten van de gemeente Čitluk.

Het reuze-ei voor de onthullingHet eitje wordt uitgepaktHet beschilderde paasei van Medjugorje

Mate Vasilj uit Medjugorje legt zich toe op het draaien van originele filmpjes in en rond Medjugorje.  Zijn website werd zopas helemaal vernieuwd en oogt indrukwekkend.  Meegenieten kan via deze link (externe site).

Topcoach Roberto Mancini in MedjugorjeEen sportberoemheid in Medjugorje!  Roberto Mancini, de trainer van Manchester City is op bedevaart in Medjugorje.  Manchester City, de ploeg van onze (Belgische) landgenoot Vincent Kompany, is samen met stadsgenoot Manchester United volop in de running om kampioen te worden in de Engelse Premier League.

Mancini verblijft in het Grace Hotel op een boogscheut van de kerk.  De 47-jarige Italiaanse oud-international landde vanochtend met een privéjet op de luchthaven van Mostar.  Na zijn aankomst in Medjugorje bracht hij meteen al een bezoek aan de Verschijningsberg en had samen met zijn vrouw Frederica en hun dochter een ontmoeting met zienster Vicka.  Enkele foto's vindt u hier.  In een eerste reactie zei Mancini: "Ik voel al meteen vrede in Medjugorje!"

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish