Met de winter voor de deur zijn er nog steeds veel pelgrims in Medjugorje.  November was volgens de officiële statistieken opnieuw een recordmaand, de drukste novembermaand ooit.  Zo zijn er dit jaar al tal van maandrecords gesneuveld en is het jaarrecord van het totaal aantal uitgereikte H. Communies al lang voor het verstrijken van het jaareinde bereikt.  Bovendien belooft de kersttijd in Medjugorje dit jaar nog drukker te worden dan Pasen!

Medjugorje... het geneesmiddel dat maar weinig artsen voorschrijven en dat niet in de apotheek verkrijgbaar is, maar toch altijd werkt!
Ook zin in een bedevaart?  Het bedevaartoverzicht van 2012 groeit nog bijna wekelijks.

Het Koninklijk Volkstheater van Hvar gaf een optreden in de kerk van MedjugorjeHet volkstheater uit Hvar streek zaterdag 3 december neer in Medjugorje als orgelpunt van een tournee door Bosnië-Herzegovina.  Het voerde een toneelstuk op in de kerk van Medjugorje: "Presentatie van het leven van St.-Laurentius de martelaar".  Het stuk stond onder regie van Marina Carica en werd al meer dan 200 keer opgevoerd door een gezelschap van 22 acteurs.  Het Koninklijk Volkstheater van het eiland Hvar speelt in één van de oudste theatergebouwen van Europa (gebouwd in 1612).

Donderdag 8 december werd het feest van 'Maria, Onbevlekt Ontvangen' plechtig gevierd in Medjugorje.  Samen met veel inwoners waren er grote groepen pelgrims uit Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zuid-Korea, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten.  Acht Eucharistievieringen werden opgedragen.  De feestdag werd voorafgegaan door een retraite van vasten, stilte en gebed.  In het bezinningshuis Domus Pacis vond een bijeenkomst plaats van de Franciscaanse jeugd uit Sarajevo en studenten uit gans Kroatië onder leiding van Pater Danijel Rajic.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish