De zijde van de kerk waar de nieuwe biechtstoelen komenMedjugorje is bekend voor zijn vele en lange wachtrijen van biechtelingen.  Om meer privacy te kunnen garanderen en het aantal biechtgesprekken in open lucht te verminderen worden de komende maanden 36 bijkomende biechtkamers gebouwd in Medjugorje.  Eens de constructie beëindigd is, zullen er zowel links als rechts van de St.-Jacobuskerk biechtstoelen zijn.

Toen de verschijningen in Medjugorje begonnen, was de stroom van gelovigen die wilden naderen tot het Sacrament van de Verzoening één van de eerste merkbare veranderingen in Medjugorje.  Deze stroom is sedertdien onophoudelijk blijven vloeien en heeft Medjugorje de naam gegevens 's werelds grootste biechtstoel te zijn.

Door het optrekken van 36 nieuwe biechtkamers zal Medjugorje weldra in totaal over 61 overdekte biechtstoelen beschikken, meer dan het dubbele van het huidige aantal van 25 biechtstoelen.

Biechten in open luchtAfgelopen week heeft men de zitbanken verwijderd aan de kant van het kaarsenaltaar, rechts van de kerk.  Er werd een metalen hekwerk opgetrokken en de bouwwerken zijn gestart.  Er komt een grote U-vormige constructie met een doorgang waaronder men kan wandelen.

De parochie bevestigt dat deze ingreep onder meer nodig was om de privacy beter te kunnen garanderen.  Ook de klimatologische omstandigheden tijdens de warmste maanden van het jaar, wanneer vaak meer dan 300 priesters biechthoren, hebben een rol gespeeld, zo zegt men op de parochie.

Bron: http://www.medjugorjetoday.tv/3537/medjugorje-expands-to-61-confessional/

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish