Mladifest 2011Update: Link naar de getuigenissen met Engelse vertaling toegevoegd onderaan dit bericht.

Op 6 augustus werd de 22ste editie van het Jongerenfestival besloten met een Eucharistieviering op de Kruisberg.  Vele duizenden jongeren uit meer dan 60 landen en alle continenten woonden het Jongerenfestival bij.  Liefst 600 priesters concelebreerden of hoorden biecht tijdens het Jongerenfestival.

De jongerendagen stonden onder leiding van Pater Danko Perutina.  Tijdens de afscheidsliederen op vrijdagavond 5 augustus nodige Pastoor Vlasic de jeugd reeds uit op "Mladifest 2012".

Elke voormiddag en vanaf 16u in de namiddag konden de jongeren (en minder jongeren) luisteren naar getuigenissen, bekeringsverhalen, religieuzen die over hun roeping vertellen, enz...  Op woensdagavond vond een kaarsjesprocessie door het dorp plaats.  Eén dag later voerde Cenacolo zijn jaarlijkse theatershow op.  Het ganse programma werd in achttien talen simultaan vertaald.

Het internationale koor en orkest telde liefst 100 leden uit wel 20 landen.  Het koor en orkest stond onder leiding van Prof. Damir Bunoza.  Tijdens het Jongerenfestival stuurde Kardinaal Christoph Schönborn uit Wenen volgende groet:

"Groeten aan Medjugorje!  Bij het feest van de heilige Pastoor van Ars dat we vandaag vieren in de Kerk, bid ik tot de Gospa om haar voorspraak.  Dat tijdens dit Jongerenfestival vele jongeren als echtpaar, ouders, priester of religieuze in dienst mogen treden bij Jezus, om te getuigen van zijn Liefde en Heil.  Ik ben in elk geval met mijn hart bij jullie en ik verheug me over de talrijke genaden die de Gospa in deze dagen schenkt.  Uw Kardinaal Christoph Schönborn uit Wenen"

Enkele nuttige links om het Jongerenfestival te (her)beleven:

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish