De zieners van Medjugorje, uitgezonderd VickaDe Kroatische krant Vecernji List maakt melding van een recordopkomst van 100.000 pelgrims uit meer dan 100 verschillende landen in Medjugorje voor de viering van de 30ste verjaardag van de Verschijningen.  Er vonden Misvieringen plaats om 5, 6, 7, 8, 9, 11, 16u30 en 19u.  Tijdens de avondmis werden de lezingen in 20 talen gehouden!  De H. Mis tijdens het avondprogramma werd geconcelebreerd door 282 priesters.

Het cijfer van 100.000 pelgrims lijkt wel ontzettend veel.  De officiële cijfers van het aantal uitgereikte H. Communies kunnen binnenkort meer duidelijkheid brengen.  Feit is wel dat een gigantische menigte pelgrims naar Medjugorje gekomen is om hulde en dank te brengen aan Onze-Lieve-Vrouw voor haar dertigjarige aanwezigheid onder ons.

De viering werd bijgewoond door de zieners met uitzondering van Vicka.  Vicka heeft zaterdag een letsel aan de arm opgelopen toen ze op de trappen van haar ouderlijk huis een conferentie gaf.  Ze werd door een overenthousiaste pelgrim te hevig bij de hand getrokken en ervoer onmiddellijk een ondraaglijke pijn aan de arm.  Het is nog niet bekend hoelang Vicka haar conferenties opnieuw dient op te schorten.  Vorig jaar was ze reeds lange tijd afwezig was met rugpijn.

Bewonderende blikken van de Pastoor bij de nieuwe MonstransIntussen wordt met mondjesmaat meer nieuws bekend over de nieuwe Monstrans die in gebruik werd genomen in Medjugorje.  Het gaat om een Monstrans die op 22-6-2011 door Poolse gelovigen geschonken werd aan de Parochie.  Op de foto ziet u Pastoor Petar Vlasic die de Monstrans dankbaar in ontvangst neemt.  Meer foto's van de 30ste verjaardag vindt u in de nieuwe Fotogalerij in de Multimediarubriek, of klik hier.

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish