De menigte op de viering van de 30ste verjaardag van de VerschijningenEen gigantische menigte pelgrims kwam naar Medjugorje voor de viering van de dertigste verjaardag van de Verschijningen.  Op 24 juni ging het naar schatting om meer dan 30.000 pelgrims.  200 priesters concelebreerden de avondmis.  Van de verjaardag op 25 juni werden nog geen ramingen bekend gemaakt.  De parochie verwachtte echter zoveel bedevaarders dat men op de officiële website de automobilisten opriep extra voorzichtig te zijn voor de grote mensenmassa die met alle middelen de verplaatsing naar Medjugorje maakt.

Tijdens het avondprogramma stokte het livebeeld uit Medjugorje regelmatig omwille van de grote interesse wereldwijd.  Gelukkig kon met de radiospeler op de multimediapagina's de klank perfect vloeiend beluisterd worden.

Pastoor Petar Vlasic met de nieuwe MonstransOp het feest van de heilige Johannes de Doper en vooravond van de 30ste verjaardag van de Verschijningen woonden duizenden pelgrims de 20ste Vredesmars bij vanuit Humac naar Medjugorje.  De toch voert over 14 kilometer naar Medjugorje en werd om 6 uur ’s ochtends aangevat vanaf het klooster van St.-Antonius in Humac.

Pelgrims uit Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Duitsland, USA, Canada, Ierland, Engeland, Brazilië, Colombia, Mexico, China, Australië, Afrika, Nieuw-Zeeland, Slovenië, Letland, Italië, Hongarije, Slowakije, Frankrijk, Roemenië, Pools, Tsjechisch, Spanje, Portugal, Korea, Oekraïne en… België stapten mee op.  Biddend en zingend arriveerden zij in Medjugorje waar zij voor de kerk opgewacht en gezegend werden door pater Miljenko Šteko.

Later op de avond vond er aanbidding plaats van het Allerheiligste Sacrament.  Hierbij werd een nieuwe monstrans in gebruik genomen dewelke zopas aan de parochie geschonken werd door een anonieme weldoener.

Voor meer foto's van de viering de 30ste verjaardag kan je terecht in onze nieuwe Fotogalerij.

Op zondag 26 juni wordt de Verschijning van Onze-Lieve-Vrouw aan Ivan rechtstreeks uitgezonden vanuit zijn privékapel.  Vanaf 17u30 vindt u de livespeler op onze homepagina!


 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish