'Mary's hands' heeft jouw hulp nodig

De medewerkers van 'Handen van Maria' met ziener Jakov Colo (centraal op de foto)Zoals velen onder jullie weten helpt de vereniging 'Mary's hands' (Handen van Maria) al een tijdje de armen in nood door hen te voorzien van voedsel en andere noodzakelijkheden. Elke vorm van voedselhulp, elke gift, hoe groot of hoe klein ook, helpt de vereniging om haar werk verder te kunnen zetten en op die manier de uitgestrekte handen van Maria te vormen voor de vele gezinnen die in armoede leven.

Op dit moment zorgt de vereniging voor 200 gezinnen. Er loopt momenteel een inzamelactie van lente- en zomerkleding en schoenen. Daarbij is jouw hulp opnieuw nodig! Veel van onze behoeftigen mochten reeds dekens, kussens en winterkleding in ontvangst nemen, maar nu vragen we je om ons aan zomeritems te helpen.

Je kan jouw donaties elke dag, behalve zondag, tussen 8 en 14 uur bezorgen op ons kantoortje (het kleine gebouwtje naast de oude souvenirwinkel van de parochie). Geldelijke steun kan overgemaakt worden op IBAN-rekening:BA39 1610 0001 6333 0066 met SWIFT CODE:RZBABA2S

Autocar uit Medjugorje vat vuur

De brandende autocar uit MedjugorjeOp de snelweg in het Poolse Rzeszow is brand onstaan in een autocar met pelgrims die op de terugweg waren uit Medjugorje. Aan boord bevonden zich 46 bedevaarders en de chauffeur maar iedereen bleef gelukkig ongedeerd.

Ooggetuigden zegden dat het achterste bagagecompartiment vuur vatte en dat de brand zich razendsnel doorheen de bus verspreidde. De bagage en reisdocumenten van de deelnemers gingen in vlammen op, maar Godzijdank kon iedereen tijdig geëvacueerd worden uit het brandende voertuig. De deelnemers werden met een vervangbus verder naar huis gebracht.

Een datum om te noteren

Op donderdag 20 september organiseert Kardinaal Christoph Schönborn opnieuw een gebedsavond voor de vrede in de Dom van Wenen. Hoofdgast dit jaar is ziener Ivan Dragicevic. De avond start om 16 uur en eindigt omstreeks 21 uur.

Het Hoser-effect blijft aanhouden

Mgr. Henryk Hoser, pauselijk gezant voor MedjugorjeHet bezoek van Pauselijk gezant aartsbisschop Henryk Hoser had grote impact op Medjugorje. Hoewel het aantal Italiaanse pelgrims de afgelopen tijd drastisch is teruggevallen door de slechte economische situatie in het land, is het aantal Poolse bedevaarders sterk toegenomen. De uiterst positieve woorden van mgr. Hoser vonden grote weerklank, niet in het minst bij de Poolse katholieke gemeenschap die Medjugorje meer dan ooit een warm hart toedraagt.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish