Pater René Laurentin overledenPater René Laurentin is overleden. Deze priester en historicus was de belangrijkste marioloog van de vorige eeuw. Pater Laurentin zou in oktober 100 jaar oud geworden zijn.

Laurentin werd geboren op 19 oktober 1917 in Tours (Frankrijk). Hij was een internationaal gerenommeerde theoloog en exegeet. Hij was een expert in Mariaverschijningen en fungeerde als raadgever tijdens het Tweede Vaticaans Concilie. Hij was lid van de Pauselijke Academie voor Theologie in Rome en een professor aan de Université Catholique de l'Ouest, hoewel hij ook in de Verenigde Staten en in Italië tal van colleges gaf.

Nog voor zijn priesterwijding werd hij onder de wapens geroepen om Frankrijk te dienen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In mei 1940 werd hij krijgsgevangen genomen en verbleef vijf jaar lang in een Duits detentiekamp voor officieren.

Pater Laurentin schreef meer dan 150 boeken en 1000 wetenschappelijke artikelen en leverde meer dan 2000 bijdragen aan de Franse krant Le Figaro. Tot zijn belangrijkste werken behoren boeken en artikelen over Lourdes en Medjugorje. Hij ontving tal van onderscheidingen waaronder de Italiaanse katholieke cultuurprijs (1996) en de Légion d'Honneur (2002), de hoogste en belangrijkste onderscheiding in Frankrijk. Pater Laurentin was overtuigd van de waarachtigheid van de Verschijningen in Medjugorje en kwam tot zijn 97ste regelmatig op bedevaart in Medjugorje!

Voor zijn zielerust en voorspraak, Weesgegroet Maria...