Update: Een fotoreportage van de Vredesmars werd toegevoegd.

De vredesmars van Humac naar Medjugorje op 24 juni 2017Op zaterdag 24 juni 2017, hoogfeest van de geboorte van de H. Johannes De Doper, werd de 26ste Mars voor de Vrede gelopen van Humac naar Medjugorje en Bedevaart.net was erbij.

De voettocht ging om 6u15 van start bij het klooster van Sint-Antonius in Humac na de zegen van pater-guardiaan Velimir Mandić. Voorop liep pastoor Marinko Šakota, gevolgd door veel andere priesters, kloosterlingen en gelovigen. Zingend en biddend kwamen de eerste deelnemers rond 9.45 uur aan bij de kerk van Medjugorje, waar ze de zegen ontvingen met het Allerheiligste Sacrament.

Zowat 1500 mensen namen deel aan deze Vredesmars, in een geest van broederlijkheid en vreugde. Onderweg werden de 20 mysteries van de Rozenkrans gebeden, afgewisseld met de prachtige liedjes die zo typerend zijn voor Medjugorje. Tijdens de tocht van 15 kilometer werden de deelnemers toegewuifd door de bewoners en op meerdere plaatsen door hen voorzien van drank, maar ook van watermeloen en lavendelbloemen. De kleine uitingen van liefde van de plaatselijke bevolking waren hartverwarmend en vaak ontroerend.

Hubert Liebherr uit Duitsland, bekend van bouwmachines en elektrotoestellen, begon in 1992 met het organiseren van de Vredesmars. Hij had gehoord hoe verschrikkelijk het eraan toeging tijdens het begin van de oorlog en nodigde zijn vrienden uit voor dit evenement, in het geloof dat Maria met het bidden van de rozenkrans zelfs oorlogen kan stoppen.

Fotoreportage van de 26ste Vredesmars

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish