Richard Markovich en Karl Leeb wandelden naar Medjugorje

Richard Markovich en Karl Leeb: 700 kilometer gewandeld naar MedjugorjeTwee Kroaten uit Gradisce, de 76-jarige Richard Markovich en de 62-jarige Karl Leeb zijn beiden op pensioen. Ze wonen en leven in Baumgarten in Oostenrijk en gingen van daaruit te voet naar Medjugorje. Een tocht van 700 kilometer die ze volbrachten op 17 dagen tijd. Ze getuigden op Radio Mir Medjugorje van hun wedervaren.

Op 21 april begonnen ze in alle vroegte aan hun tocht. Op 7 mei kwamen ze in de late namiddag aan in Medjugorje. Het is onvoorstelbaar welk offer sommige mensen brengen, niet om een buitengewone genade of een wonder te verkrijgen, maar uit pure dankbaarheid. We ontvangen zoveel van God waarvan we ons zo weinig rekenschap geven. Voor Karl Leeb was het zijn eerste bedevaart naar Medjugorje. Richard Markovich kwam voor de derde keer naar hier. Het duo ondervond nauwelijks moeilijkheden en wist zich gezegend door prima weersomstandigheden. Onderweg werden ze aangegrepen door de schoonheid van het landschap in Herzegovina.

Per tractor naar Medjugorje uit dankbaarheid na een zwaar ongeval

Het Oostenrijkse viertal bij twee van hun oldtimer-tractorenEveneens uit Oostenrijk kwam een groepje van vier pelgrims met tractoren naar Medjugorje! Zij deden zes dagen over hun ongewone trip. Ze vertrokken op woensdag 3 mei in Oostenrijk en reden op dinsdag 9 mei Medjugorje binnen. De 77-jarige Johann Schmidthaler was initiatiefnemer van deze bijzondere bedevaart. Hij komt al sinds 1983 naar Medjugorje en was aan zijn 42ste bedevaart toe. Voor zijn broer Leopold (57) was het de eerste bedevaart in Medjugorje. Het viertal vertelde op Radio Mir verrukt te zijn over hun bedevaart.

Johann Schmidthaler: "De ervaring van vrede in Medjugorje, met de Gospa en met Jezus, is geweldig voor mij. In het begin kwam ik samen met andere pelgrims per autocar naar hier. Nu vond ik dat we een keer met tractoren moesten komen." Leopold Schörkhober (62): "We zijn met oldtimer-tractoren gekomen. De oudste is 70 jaar, de andere  zijn 60. Het is mijn eerste bedevaart naar Medjugorje. Ik kom God danken dat ik goed hersteld ben van een zwaar ongeval. Ik heb 42(!) botten gebroken en een niertransplantatie gehad. Ik dank God dat ik nog leef en dat ik me goed mag voelen."

Maandelijks naar Medjugorje 

Enkele pelgrims bidden de Kruisweg rond het beeld van de Verrezen ChristusIn de afgelopen weken kon Radio Mir Medjugorje enkele boeiende mensen strikken voor een gesprekje op de radio. Pater Ante Jurić uit Split komt regelmatig als bedevaartbegeleider naar Medjugorje. Hij herinnert zich nog de eerste Verschijningen. Hij werkte toen in Canada en Amerika: "Het begin van de Verschijningen was groot nieuws onder de immigranten daar. De mensen namen de gebeurtenissen al meteen aan als een gift uit de Hemel, iets waar de tijdgeest ontzettend nood aan had. De vrede die de Gospa ons brengt als Moeder is uitermate waardevol. Samen met die vrede brengt Zij ons haar Goddelijke Zoon Jezus Christus die ware liefde en vreugde is. De mensen waren verrukt over het goede nieuws van de Verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw in Medjugorje!", zei pater Ante.

Nada Kralj en Ane Bokun komen beiden uit Dubrovnik (HR). Nada Kralj komt twee tot drie keer per jaar naar Medjugorje. Ook zij vindt er de zo noodzakelijke vrede. Ane Bokun komt al 27 jaar lang naar hier: "Medjugorje betekent een diepe vrede voor mij. Wanneer ik naar hier kom, voel ik me vervuld van vrede, vreugde en tevredenheid en draag ik dat uit naar andere mensen. Ik kom bijna elke maand naar hier."

Uit Jastrebarsko (HR) nabij Zagreb komt een groep gepensioneerden. Đuro Mučnjak is hun voorzitter en zei: "Wij komen al vele jaren naar Medjugorje. Wanneer je naar hier komt, voel je een diepe vrede in je ziel."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish