"Als ik terug thuiskom, gaat alles gemakkelijker"

Kristina en Zvonimir Barač met hun kinderen in MedjugorjeHet echtpaar Kristina en Zvonimir Barač van de Kroatische katholieke missie in Zurich (CH) kwam naar Medjugorje. Zij hebben vijf kinderen tussen 6 maanden en 10 jaar oud. Aan het begin van de burgeroorlog trok Kristina naar Zwitserland. Op radio Mir getuigde het paar van hun bekering in Medjugorje, hoe hun geloofsleven begon bij de geboorte van hun eerste kindje en hoe ze voor de eerste keer met hem naar Medjugorje kwamen: "Wij werden christelijk opgevoed. Soms gingen we naar de heilige Mis maar we wisten niet veel van Medjugorje. Wij hebben een bekering ervaren in Medjugorje.

Toen we gehuwd waren, ging onze allereerste reis naar hier en sindsdien komen we elk jaar terug. We leerden hier om samen te bidden, om verenigd te zijn in liefde en in vrede en ontdekten hier ook wat goede verstandhouding in het huwelijk is. We werden meer aangetrokken tot het geloof en tot God. Wanneer ik in Medjugorje ben, ervaar ik dat als mijn geestelijke vernieuwing. Ik krijg kracht, liefde en vrede in mijn ziel. Als ik terug thuiskom, gaat alles gemakkelijker omdat we hier zoveel geestelijke vruchten ontvangen zoals liefde, vrede, vreugde, verbondenheid in het huwelijk en in het leven met onze kinderen, simpelweg de volheid van het leven!", zei Kristina.

Haar echtgenoot Zvonimir voegde eraan toe: "Wij kunnen ons nu niet meer voorstellen dat we niet naar de heilige Mis zouden gaan. Als je er niet bij bent, mis je iets in je hart en in je ziel. Iedere keer als we van Medjugorje terug naar huis gaan, is ons hart rijker geworden. Medjugorje versterkt mijn ziel voor het hele jaar, het geeft me kracht."

Marija Husar: "Medjugorje is mijn tweede thuis"

Zangeres Marija Husar en haar muzikantenDe Kroatische muzikanten Marija Husar, Alan Hržica en Petar Buljan luisterden het gebed en de aanbidding op bij het buitenaltaar op 22 april laatstleden. Marija was te gast op radio Mir: "Medjugorje is mijn tweede thuis en ik kom hier minstens twee, drie keer per jaar. De eerste keer was in 2000, toen kwam ik met een tante uit Argentinië die deze plaats graag wilde bezoeken. Nadien duurde het een paar jaar maar sinds 2004 kom ik regelmatig terug. Ik ben gefascineerd door de getuigenissen hier, door de veranderingen die mensen meemaken, door de grote liefde van de pelgrims die hier steeds weer terugkomen, en ook door mijn eigen ervaringen hier.

De eerste keer toen ik hier kwam, dacht ik over alles na en plots realiseerde ik me dat mijn verjaardag samenvalt met de verjaardag van de Verschijningen, op 25 juni. Ik was me daarvan helemaal niet bewust. Sindsdien vier ik mijn verjaardag altijd in Medjugorje. Aan ieder die nog niet hier geweest is, zou ik willen zeggen: dit is een plaats van bijzondere genade! Wij zijn ons niet bewust van wat we hier hebben, maar mensen van over de hele wereld komen ervoor naar hier. Ik denk dat we zo ontzettend gezegend zijn met Medjugorje."

Marija sprak ook nog over haar bekering: "Mijn bekering gebeurde op het moment dat ik me openstelde voor de volheid van de liefde, en die volheid van liefde leeft ook vandaag nog in mij. Het heeft mijn leven totaal doordrenkt en me op deze weg gezet waardoor ik ook de rest van mijn familie kon beroeren. Mijn leven is zodanig veranderd dat ik mij alleen nog bezighoud met religieuze muziek. Dat is mijn getuigenis en mijn leven. Ik denk dat mensen de oprechtheid en eerlijkheid kunnen voelen van wat iemand zegt en beleeft. Ik mag zeggen dat ik gezegend ben dat ik mij mag bezighouden met religieuze muziek."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish