Pater Tomislav Ivancic is gestorven

Pater Tomislav Ivancic in MedjugorjePater Ivancic was een vermaarde theoloog en stierf op 17 februari 2017 in Zagreb in de leeftijd van 79 jaar. Hij werd geboren op 30 november 1938 in Davor (Joegoslavië) en studeerde en promoveerde aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana in Rome. Hij was zijn hele leven een onvermoeibare, actieve priester, theoloog, wetenschapper en vriend die zich altijd ingezet heeft voor de genezing en het heil van de zielen. Naast zijn opdracht als hoogleraar fundamentele theologie aan de theologische faculteit in Zagreb, was hij van 1998 tot 2001 ook decaan en organiseerde hij tal van seminaries in Kroatië, Oostenrijk en vele andere landen.

Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de zogenaamde Hagiotherapie die zich toelegt op de geestelijke genezing. Professor Tomislav Ivancic was ook nauw verbonden met de gebeurtenissen in Medjugorje. In september 1982 bezocht hij Medjugorje voor het eerst, op verzoek van toenmalig pastoor Petar Pervan. Hij bracht veel tijd door met de zieners. Bidden we voor zijn zielerust.

Videobewaking in Medjugorje

Videobewaking in MedjugorjeDe regering van het kanton Herzegovina-Neretva heeft besloten een camerabewakingssysteem te installeren in Medjugorje en Bijakovici. Alle openbare plaatsen zullen onder permanente videobewaking komen te staan. Doel is de veiligheid te verhogen en eventuele criminele feiten gemakkelijker te kunnen oplossen.

Een installatiedatum voor het surveillancesysteem werd niet meegedeeld.

Winterreces medische hulppost loopt ten einde

De Maltezer Orde informeert de pelgrims dat de EHBO-post in Medjugorje heropent op 9 april 2017. De hulpverleners zullen opnieuw ten dienste staan van de pelgrims tot en met 31 oktober 2017.

Bouwwerken in Medjugorje

Werken bij het buitenaltaar in MedjugorjeMomenteel zijn werkzaamheden aan de gang bij het buitenaltaar in Medjugorje. De bekleding van de trappen wordt vernieuwd maar ook de zone voor de priesters ging op de schop. Vermoedelijk zullen na afloop van de werken meer zitplaatsen ter beschikking komen van de concelebrerende priesters. Tijdens drukke momenten zoals de verjaardag van de Verschijningen, sommige kerkelijke feestdagen en het jaarlijkse Jongerenfestival dierf het al eens ontbreken aan voldoende zitplaatsen voor geestelijken.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish