Kersverse voorzitter van het Europees parlement bezocht Medjugorje

Antonio Tajani bij het Blauwe Kruis in MedjugorjeDe Italiaan Antonio Tajani, die op 17 januari dit jaar verkozen werd tot nieuwe voorzitter van het Europees parlement, bezocht Medjugorje in juli vorig jaar. Hij werd daarbij vergezeld van drie andere politici uit het Europees parlement: de Franse Elisabeth Morin-Chartier en twee Italianen, Alberto Cirio en Lorenzo Casa. Alberto Cirio is een regelmatige pelgrim in Medjugorje. De vier hadden een ontmoeting met pastoor Marinko Šakota en ziener Jakov Čolo.

De 53-jarige voorzitter is een voormalige piloot van de Italiaanse luchtmacht en maakt deel uit van de Europese Volkspartij (EVP), de christendemocratische fractie in het Europees parlement. Hij volgde de Duitse socialist Martin Schulz op die zich kandidaat zal stellen voor het Duitse Bondskanselierschap.

Bron: crownofstars.blogspot.be

Humanitaire vereniging "Marijine ruke" (Handen van Maria) zoekt hulp

Jakov Colo over de 'Handen van Maria'De humanitaire vereniging "Marijine ruke" (Handen van Maria) zoekt hulp. De vereniging werd gesticht in juli 2016 in Medjugorje met als doel de armen en behoeftigen te helpen. Voorafgaand aan de oprichting waren medewerkers al drie jaar lang actief in de armenzorg van de parochie. Op de korte tijd sinds haar oprichting sloten al 90 vrijwillige medewerkers zich aan, voornamelijk jonge mensen uit Medjugorje en omgeving. Ze willen allen onbaatzuchtig een stukje van hun tijd geven aan de medemens in nood.

De medewerkers zien elkaar regelmatig om samen te bidden, voor werkoverleg en nemen actief deel aan hulpacties. Jakov Colo kwam op Radio Mir spreken over de vereniging en de manieren om haar te steunen: "Iedere maandag zien wij elkaar om samen de Rozenkrans te bidden. We bidden de Heer dat Hij de liefde, de vreugde en de vrede in ons vermeerdert, zodat wij deze gaven kunnen doorgeven aan alle andere mensen. Dan stellen we een weekplan op. Wel 200 mensen doen maandelijks beroep op de parochie. We bezorgen hen een pakket met levensmiddelen. Er zijn ook gezinnen met vijf, zes, acht en zelfs tien kinderen bij. Die bezoeken we opdat ook deze mensen een fatsoenlijk leven zouden kunnen leiden. Sinds kort bezoeken we ook rusthuizen. Ik roep alle parochianen en alle andere mensen op die ons kunnen helpen om zich bij ons te melden."

Alle geschenken, levensmiddelen, toiletartikelen, andere koopwaren of geldelijke giften kunnen bezorgd worden op de Pastorie, elke dag van 8 tot 16 uur. Of u kunt van thuis uit steunen door middel van een schenking op rekening IBAN: BA39 1610 0001 6333 0066 - BIC: RZBABA2S van de Raiffeisen bank, Zmaja od Bosne bb Sarajevo. Meer informatie over de vereniging vindt u op www.marijine-ruke.ba (Kroatisch).

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish