Vijftigste huwelijksverjaardag in Medjugorje

Antonio en Marta uit Barcelona, 50 jaar getrouwdMarta Sanfelia en Antonio Gamiz, een echtpaar uit Barcelona kwam in juni op bedevaart naar Medjugorje. En dat deden ze niet alleen! Ze brachten al hun 13(!) kinderen en 36 kleinkinderen mee ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag. In 2009 kwam het echtpaar voor de eerste keer naar Medjugorje en sindsdien bleven ze voortdurend terugkomen. Ook al waren ze voordien ook reeds praktiserende gelovigen, Medjugorje heeft hun geloof versterkt en hun gebedsleven verdiept. "Ouders hebben de plicht om samen te werken met God en het doel van het opvoeden van kinderen is hen te leiden naar het eeuwige leven en de redding van hun ziel", zo getuigden Antonio en Marta.

In Medjugorje gingen ze naar de H. Mis, baden op de heuvels en bezochten Radio Mir waar ze getuigden over Medjugorje en hun gezinsleven. Marta vertelde dat ze naar Medjugorje kwamen om de Gospa te bedanken voor hun 13 kinderen: "Negen van hen zijn getrouwd en dit jaar vieren we onze 50ste huwelijksverjaardag. We konden geen betere plaats bedenken om dat te vieren dan hier, want ons 36ste kleinkind is een wonder van de Koningin van de Vrede in Medjugorje. Haar ouders konden geen kinderen krijgen en vorig jaar deden ze een belofte tot de Gospa en baden voor een kind. Zij werd geboren en het gezin kwam naar hier om haar toe te wijden aan het Onbevlekt Hart van Maria.

Zeker, het geloof was al belangrijk in ons leven, maar onnodig te zeggen dat ons geloof nu sterker dan ooit is. Wanneer je zo een kroostrijk gezin hebt, kom je ook heel wat moeilijkheden tegen in het leven. Ieder kind is uniek en voor ons even bijzonder. Wat mij helpt en kracht geeft is de dagelijkse Heilige Mis en de Heilige Communie. De Gospa is onze moeder, ik ga al heel mijn leven tot Haar."

Antonio vult aan: "Toen wij getrouwd waren, waren we praktiserende gelovigen, maar gingen we niet elke dag naar de H. Mis. Wij baden de Rozenkrans en gingen regelmatig te biechten, maar beetje bij beetje brachten onze kinderen ons dichter bij God en tot een leven in geloof. De Gospa nodigde ons hier uit. Ik zag een beeld van Onze-Lieve-Vrouw in een kerk in Barcelona. Ik vroeg ernaar in de kerk en ze spraken mij over Medjugorje. Ze vertelden mij dat elke eerste zondag van de maand het gebedsprogramma in die kerk verloopt zoals in Medjugorje, met de Rozenkrans, de H. Mis en Aanbidding van het H. Sacrament. Ik kocht een boek over Medjugorje en las erover tijdens de vakantie."

De geest die zij voelen in Medjugorje versterkte hun geloof en zij voelden dat het belangrijk was om te bidden voor de redding van hun kinderen. Marta zei: "Het Rozenkransgebed is zo belangrijk voor het gezin. Ook al baden wij voordien ook reeds, wij hebben het gebed nooit zo gewaardeerd als nu, nu Medjugorje in ons leven is gekomen. De mensen bidden hier echt en je hoort hier zoveel bijzondere getuigenissen."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish