Zondag 12 juni organiseerde de Mariale Gebedsgroep van Vosselaar een zeer geslaagde gebedsnamidag. We mochten daarover onderstaand verslag ontvangen dat we graag met u delen.

Gebedsnamiddag Vosselaar 2016En het was goed… zeer goed, volgens de aanwezigen die afgezakt waren naar het Mariaoord van Vosselaar.

Na uren van voorbereiding dachten wij, alles is dik in orde, maar op de dag zelf was er nog doopviering van 3 kinderen, die niet voorzien was, niemand wist er iets van, en dat mankementje kwam roet in het eten strooien, toch zeker bij de inrichters, en ook bij Elly en Koen, die maar weinig tijd hadden om hun muziekinstallatie op punt te stellen. Maar problemen zijn er om opgelost te worden.

Na de Eucharistie van 11 uur, had Koen maar 15 minuten om alles te testen. Het grote probleem was, de doop begon om 13 uur, en wij om 14 uur, dus… weinig marge. Daarbij waren hier al personen om 12u30, terwijl de inrichters een hapje gingen eten, waren die mensen zo vrij om de wacht te houden bij Koen zijn muziekinstallatie.

En dan konden wij beginnen, eerst het welkomstwoord door Staf, gevolgd door de boodschap van 25 mei gegeven te Medjugorje, met aansluitend een zeer mooi liedje gebracht door Koen. Terwijl wij het rozenhoedje baden was er biechtgelegenheid achteraan in de kerk, daar stonden sommige personen van versteld, dat dit mogelijk was. Ze kwamen er ons proficiat voor wensen.

Tijdens het rozenhoedje, was er voor elk tientje een kort gebedje, en na het tientje zong Koen, en het volk, één stroofje van “Maria, mijn Hemelse Moeder”. Het intredelied “Kom bij mij” was ook goed gekozen. Priester Herman was onze voorganger, en met zijn twee assistenten Pr. Fons en Pr. Frans kon er niets mislopen. De eerste lezing gebracht door Pol was prima, het H. Evangelie door Pr. Fons was wonderbaarlijk. Dan kwam Pr. Frans aan de beurt met de Homilie: daar zaten mensen in de kerk met open mond naar te luisteren, heb ik me later laten vertellen.

Het aanbrengen van de Offergaven, vonden ze zelfs geweldig, er werden bloemen,een kaars, brood, druiven, hosties en wijn naar voren gebracht. “Kom en geef mij je hand” was ook prima gekozen als offerandelied. Het Onze Vader, fantastisch gebracht door Elly en Koen, en al de aanwezigen zongen uit volle borst mee…formidabel.

Communiebezinning , “Moeder zijn”, door Paula gebracht… heel goed. Na een korte aanbidding, werd het lied “ Onze Lieve van Vosselaar gezongen, door alle aanwezigen. Ook vonden de mensen het formidabel dat Elly en Koen, na het afsluiten van de dienst, nog enkele geestelijke liederen brachten. En dan stond de koffie klaar, of thee, met daarbij een knabbeltje in de refter van de school, om even na te praten.

Tot slot wil de Marialegebedsgroep iedereen bedanken, die geholpen hebben voor het welslagen van deze wel mooie viering. Zeker moeten wij de drie Priesters bedanken, Elly en Koen voor hun helpende hand voor het samenstellen van de H. Eucharistie, de organist die we konden overhalen om van Herk-de-Stad, naar Vosselaar te komen, koster Jos mogen wij ook niet vergeten. En zeker u allen aanwezigen, als jullie er niet waren zou het maar een triestige bedoening geweest zijn. En ze kwamen van ver…heel ver, Tervuren, Geraardsbrgen en zelfs van Brugge waren er afgezakt naar Vosselaar, het dorpje in de kempen. Ook de vrijwillige helpers van onze gebedsgroep, een dank je wel.

Tijdens een hapje en een drankje, sprak iedereen vol lof over deze namiddag, niets aan te merken, het was af prima, niemand heeft zich verveeld, er waren er zelfs die zeiden, “voor mij had dit nog wel wat langer mogen duren”, of “De afwezigen hadden ongelijk, zij hebben iets moois gemist”. Als je zoveel complimentjes krijgt, ben je al vlug de uren die vooraf gingen snel vergeten, en dat waren er veel… heel veel.

Hopelijk tot een volgende keer, en nogmaals bedankt u allen,
De Mariale GebedsgroepFotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish