Terugkomen naar hier, wanneer we maar kunnen

Klaudija and Zoran ŠumićKlaudija en Zoran Šumić, een pas gehuwd stel uit Žepče in Bosnië-Hergezovina, kwamen op huwelijksreis naar Medjugorje. Het echtpaar was vier dagen eerder in het huwelijk getreden. Zij leerden mekaar kennen op bijeenkomsten van het Neocatechumenaat in Žepče en verlangen een christelijk gezin te stichten. Zoran vertelde naar Medjugorje gekomen te zijn om de Koningin van de Vrede te bedanken: "Wij waren hier vorig jaar op 8 september en beloofden terug te komen om de Gospa te bedanken voor alles wat Zij voor ons gedaan heeft.

We waren hier vroeger ook al, want mijn overleden moeder nam ons mee naar hier. Daarna bleef ik alleen naar Medjugorje komen. Medjugorje betekent zoveel voor ons. Het is een plaats van gebed, een plaats die mensen verenigt. Het is de biechtstoel van de wereld. Wij geloven dat God ons Medjugorje gegeven heeft opdat we ons allen zouden bekeren. Wij zullen altijd blijven terugkomen naar hier, wanneer we maar kunnen.

Klaudija voegt eraan toe dat Medjugorje een plaats is waar men de Moeder ontmoet: "We krijgen hier de moed en de kracht om door te gaan. Medjugorje is een bron van genade voor ieder die naar hier komt. Ieder gaat gegarandeerd vervuld en verheugd van hier heen. Het valt niet met woorden te beschrijven, maar de ontmoeting met de Moeder Gods is zo een belangrijke ervaring." Klaudija en Zoran zijn fans van Radio Mir: "Wij zijn begonnen met het steunen van dit radiostation want wij willen absoluut dat dit werk kan verdergezet worden." 

Getuigenis na de vijfde bedevaart voor personen met een beperking

De vijfde Medjugorjebedevaart voor personen met een beperking zit er opĐurđica Mađar uit Vinkovci (HR) nam deel aan de vijfde bedevaart voor personen met een beperking. Zij is verantwoordelijke van Bubamara, een gehandicaptenvereniging: "Ik ben moeder van Marko, 15 jaar, die lijdt aan hersenverlamming. Het is onze vierde bedevaart hier. Telkens ik onze bedevaart organiseer, lijkt het een onmogelijke opdracht. Maar als ik dan onze mensen hoor en hoe zij telkens weer uitkijken naar deze dagen, ben ik blij dat ik dit voor hen kan doen.

De vijfde Medjugorjebedevaart voor personen met een beperking zit er opWe hebben in onze groep zowel een kind van 2 als mensen van 70 jaar, allen met verschillende diagnoses en ziekten. Onze groep bestaat niet alleen uit leden van Bubamara, maar ook uit Kroatische oorlogsveteranen en invaliden, en ook mensen met een zeldzame aandoening. Telkens ik in Medjugorje kom, word ik geraak door de titel "De school van Maria". Als ik vandaag rondkijk, merk ik dat ik niet de enige moeder ben met een gehandicapt kind. Ik ben ook zeker niet de enige die uit Medjugorje vertrekt met een blijvend gevoel van vrede, die zich gesterkt voelt en mooier is geworden in hart en ziel. Dat helpt me om de problemen rondom mij aan te pakken", besloot Đurđica.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish