Maart in MedjugorjeHet informatiecentrum registreerde begin maart bedevaartgroepen uit Polen, Frankrijk, Oekraïne, de VS, Duitsland, Spanje, Italië, Roemenië, China, Zuid-Korea, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Engeland, Slovakije, Australië, Litouwen en Libanon. Tevens waren 25 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd op het Internationaal seminarie voor van groepsleiders en bedevaartorganisatoren. De avondmis van woensdag 1 maart werd gevierd in concelebratie met 34 priesters. Nog tot 1 juni blijft het huidige uurschema van kracht. Dat betekent dat de avonddienst start met het bidden van de Rozenkrans om 17u en gevolgd wordt door de H. Mis om 18u.

Geestelijk inzicht gekregen in Medjugorje

Radio Mir Medjugorje sprak met de 64-jarige Marta Marcolin uit Treviso in Italië. Sedert zeven jaar organiseert zij bedevaarten naar Medjugorje. "Ik kwam voor het eerst naar Medjugorje in 2009. De Gospa had mij uitgenodigd om naar hier te komen en opende voor mij op de meest wonderlijke wijze een aantal deuren. Ik heb gewerkt in een school en was net met pensioen. Eén van mijn collega's vertelde me over Medjugorje en legde me uit hoe ik er naartoe kon gaan. Bij mijn aankomst hielp Gospa mij om mijn hart te openen. Ik beleefde een moment van geestelijk inzicht dat me hielp om mijn leven over een andere boeg te gooien.

Ik keek terug op mijn leven en zag, hoewel ik een goed mens ben, dat God niet de eerste plaats had gekregen in mijn leven. Onze-Lieve-Vrouw hielp me mijn leven te veranderen en sindsdien kom ik almaar terug naar hier. Mijn thuis is in Italië maar mijn hart ligt in Medjugorje. Ik ben vanaf dat moment bedevaarten beginnen organiseren", zei Marta.

Medjugorje veranderde mijn leven

Gerard Batard volgde het Internationaal seminarie voor groepsleiders en bedevaartorganisatorenGerard Batard is 55 jaar en nam als bedevaartorganisator deel aan het 23ste Seminarie voor groepsleiders en bedevaartorganisatoren in Medjugorje. Hij is eigenaar van een reisagentschap dat tal van bedevaarten organiseert, waaronder deze naar Medjugorje.Gerard vertelde hoe Medjugorje zijn leven veranderde: "Tijdens een private reis in 1998 kwam ik voor de eerste keer in Medjugorje. Ik had nog nooit een bedevaart georganiseerd, behalve enkele daguitstapjes. Toen ik hier die eerste keer was, gebeurde er iets wonderlijks in mijn leven. Ik begreep de zin van de Kerk, het Evangelie en de Sacramenten.

Bij mijn thuiskomst in Frankrijk dacht ik na over de manier waarop ik in Frankrijk zou kunnen leven volgens de Boodschappen van Medjugorje. Ik moet zeggen dat ik voor deze reis geen diep geloof had. Ik ging naar de Mis uit gewoonte. Na mijn bezoek aan Medjugorje begon ik naar de Mis te gaan, niet uit gewoonte, maar uit liefde voor God. Ik begon elke dag de Rozenkrans te bidden en op woensdag en vrijdag vast ik op water en brood. Ik werd geroepen om dit alles te doen.

Anderhalf jaar later voelde ik dat ik mijn ervaring moest delen met anderen via het reisagentschap dat ik uitbaat. Medjugorje heeft mijn leven veranderd en het maakt me bijzonder blij wanneer ik dit met anderen kan delen." Gerard voegde er nog aan toe dat zijn eerste georganiseerde bedevaart doorging in het jubeljaar 2000. Sindsdien komt hij ook elk jaar naar het seminarie voor organisatoren. "Ik vind het heel belangrijk te horen wat de parochie en de Franciscanen te vertellen hebben en mijn band met hen is bijzonder belangrijk voor me."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish