Handbalcoach Zeljko Babic en echtgenoteŽeljko Babic, de coach van de Kroatische nationale handbalploeg, kwam naar Medjugorje nadat hij met zijn team recent de bronzen medaille won op het Europese handbalkampioenschap in Polen. Met zijn bezoek op 4 februari wilde hij de Koningin van de Vrede bedanken voor alle ontvangen genaden. Babic had eerst een ontmoeting met pastoor Marinko Sakota en gaf daarna een uitzonderlijk mooi interview op Radio Mir Medjugorje.

De handbalcoach sprak over zijn ervaringen in Medjugorje en de betekenis van het geloof in Onze-Lieve-Vrouw in zijn leven: "Ik kom al naar Medjugorje sinds 1997. Tijdens één van die gelegenheden ontving ik een gigantisch geschenk, namelijk... vergiffenis! Ik groeide meer en meer naar Onze-Lieve-Vrouw toe en mijn leven veranderde. Als ik vertrek uit Medjugorje is dat altijd met een bijzondere vreugde in het hart. Ik wil de Gospa bedanken voor alle hulp die Ze me geeft in het leven, los van professioneel succes of niet. Ik zou in elk geval naar Medjugorje gekomen zijn, of we nu gewonnen waren of niet."

Gevraagd naar zijn aanbevelingen voor de luisteraars, sprak de coach over het Rozenkransgebed, de Heilige Mis en de Biecht. In de beslissende, gewonnen wedstrijd tegen Polen had de coach meteen in het daaropvolgende interview gezegd dat de overwinning een wonder was van Medjugorje en hij bedankte Jezus daarvoor. Het was een openlijk getuigenis van zijn geloof: "Ik deelde toen wat ik voelde in mijn hart. Ik probeer zo goed mogelijk te leven naar de Boodschappen van de Gospa, dat zou maar normaal moeten zijn. Wij, Kroaten, hebben altijd al gebeden tot Onze-Lieve-Vrouw en houden veel van Haar. De Heilige Maagd is in mijn hart en helpt mij en ik voelde dat ik dat moest vertellen, in alle openheid. Iedere keer als ik naar Medjugorje kom, voel ik de grote liefde van God. Ik ga te biechten, bid tot Gospa en Jezus om hulp, allemaal om een beter mens te kunnen worden.

Het kampioenschap in Polen was een bijzondere belevenis voor mij en mijn spelers. Mijn jonge spelersgroep deed het uitzonderlijk goed, met veel inzet voor het team en liefde voor het Kroatische volk. Het winnen van de bronzen medaille was een grote beloning en bemoediging voor iedereen die met het team bezig is. Het schept hoop dat we door hard werken en opofferingen het onmogelijke waar konden maken. Ik zei al dat het winnen van deze medaille iets bovennatuurlijks is, het is werkelijk een wonder van God. Ik weet niet hoe het komt dat we zo gedreven waren in ons spel en of dat ooit nog terugkomt. Ik weet het niet en wil er niet over tobben. Ik ben, net als iedereen, getuige van het mirakel dat daar gebeurde." De spelers van het Kroatische nationale handbalteam waren voor de afreis naar Polen allemaal te biechten geweest en ontvingen de zegen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish