Journalist en presentator Randall SullivanRandall Sullivan is een Amerikaanse onderzoeksjournalist die onder meer schrijft voor de New York Times en een programma presenteert op het televisiekanaal van Oprah Winfrey. Later dit jaar komt een film uit die gebaseerd is op zijn boek "Labyrint". Een aantal jaar geleden deed Randall Sullivan onderzoek naar de wereld van mirakels en verschijningen. Gefascineerd door het bovennatuurlijke onderzocht hij acht jaar lang wonderen in de katholieke Kerk en publiceerde daarover. Zo kwam hij ook in contact met de onverklaarbare, mysterieuze gebeurtenissen in Medjugorje.

Zijn baanbrekend werk "The Miracle Detective" is in vele opzichten opmerkelijk. Voor veel lezers is de beschrijving van zijn ontmoeting met zienster Vicka Ivankovic-Mijatovic typerend voor de eenvoudige kracht van Medjugorje. Sullivan schrijft: "Vicka had een uur voor me uitgetrokken, maar toen het interview een kwartier ver was, begon ik te struikelen over mijn woorden en kreeg nog amper een vraag geformuleerd. Toen ik me daarna afvroeg of ik zoiets ooit eerder meemaakte, kon ik me geen enkele andere persoon bedenken. Ik herinner me wel het interview met de Dalai Lama twaalf jaar eerder. Ik vond de Tibetaanse leider erg inspirerend, ik had nog nooit iemand ontmoet die zo amusant kon vertellen over z'n eigen zwakheden. Maar de Dalai Lama haalde nooit het niveau van Vicka!

Zienster Vicka maakte meer indruk dan de Dalai LamaIk weet niet wat ik voelde toen ik in de ogen keek van deze jonge vrouw met haar kortgeknipt haar en bleke huid, was het ontzag of was ik van mijn stuk gebracht? Ik stamelde dat ik gelezen had over haar ziektes en lijden. Vicka knikte instemmend zonder dat de uitdrukking op haar gelaat veranderde. Ik flapte eruit: "Vicka, ben jij ooit wel eens ongelukkig?" Ze keek me een paar tellen stilzwijgend aan. Ik zag een twinkeling in haar ogen en toen begon ze te glimlachen: "Nee", zei ze beslist. "Nooit."

"Ook niet toen er een herstentumor bij je ontdekt werd?", vroeg ik volhardend. "Waren er geen momenten dat je boos was, of bang?" Vicka keek me aan alsof ze genoot van een vrolijke noot en zei: "Ik ben elke dag bij Onze-Lieve-Vrouw. Hoe kan ik ook maar één moment ongelukkig zijn?"

Ik keek haar aan, ademende eens diep en wist toen niet meer wat te zeggen. Ik kon me niet meer herinneren wat ik haar nog allemaal wilde vragen. Ik was werkelijk sprakeloos. De veertig volgende minuten hebben we allebei niet meer gepraat. Toen stonden Vicka en ik op. "Wat je moet weten", zei Vicka, "is dat de Heer Jezus én Onze-Lieve-Vrouw beiden heel veel van je houden. Ze hebben jou met een welbepaalde reden naar hier gebracht en het is aan jou om die reden te ontdekken. Je vindt het antwoord in je hart."

Inderdaad, het antwoord ligt in het hart van miljoenen mensen die Medjugorje bezocht hebben. Medjugorje is als een wonderlijke stroom van geloof die ontelbare harten vervult met een vrede die enkel in Christus gevonden kan worden. Bijna 35 jaar zien zes normale, gezonde mensen de Hemel en de Maagd Maria. Ondanks alle pogingen van het communistische regime en sommige tegenstanders om de zieners en de Boodschappen te onderdrukken blijft Medjugorje groeien en aan belang winnen.

De zes zieners zeggen dat de Heilige Maagd aan hen verschijnt in een menselijk lichaam, zoals zij ieder van ons zien. Zij beschrijven Haar aanwezigheid als een onpeilbare liefde die niet in aardse termen of menselijke woorden te beschrijven valt. De zieners getuigen dat God ons de Moeder van Christus zendt omdat dit een tijd van genade is die God ons geeft. Een tijd die we niet mogen verspillen! De zieners zeggen dat Maria de mensen smeekt om terug te keren tot God: "Hij is de volheid van het leven. Om deze volheid en vrede te beleven, moet je terugkeren tot God."

De Verschijningsberg in Medjugorje tijdens een zeldzaam kalm moment

Als een volhardende moeder smeekt Zij iedereen om God op de eerste plaats te zetten en tijd te maken voor dagelijks gebed. De Heilige Maagd leidt in Medjugorje haar kinderen terug op de weg naar de Schepper. Zij onthult ons een leven na dit leven en herinnert ons eraan dat we slechts één ding kunnen meenemen naar dat volgend leven: onze heiligheid.

Medjugorje is vandaag, na Lourdes en Guadalupe, de derde meestbezochte bedevaartplaats ter wereld. Naar schatting meer dan 40 miljoen mensen hebben Medjugorje bezocht. Wie in Medjugorje geweest is, zal beamen dat men er diepe vrede en een terugkeer tot God ervaart. Medjugorje is Maria's school van gebed voor ons. Door haar Boodschappen roept de Moeder Gods de wereld op tot bekering, tot verzoening met God en tot vrede in het hart.

Onze-Lieve-Vrouw waakt over al haar kinderen

Vind hier een overzicht van alle reeds gekende, georganiseerde Medjugorjebedevaarten in 2016.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish