Medjugorje biddend en zingend door de Nieuwjaarsnacht 

Nieuwjaar in MedjugorjeParochianen en duizenden pelgrims van over de hele wereld zijn naar Medjugorje gekomen om in gebed en zang nieuwjaar te vieren. Er waren bedevaartgroepen uit Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Oekraïne, Zuid-Korea, de VS, Tsjechië, Frankrijk, Polen, Italië, Spanje, Hongarije en Slovakije. Ook waren er veel jongeren uit Kroatië en Bosnië-Herzegovina naar Medjugorje gekomen.

Pater Dragan Ružić, ging voor in de Eucharistieviering op oudejaarsavond om 18u, in concelebratie met 42 andere priesters. Hij nam de gelegenheid te baat om de Heer te danken voor alle genade die de Koningin van de Vrede doorheen deze parochie schenkt. Om 17u bad pater Dragan Bolčić het Rozenkransgebed voor. Na de Mis vond opnieuw een voorstelling plaats van het kersttoneel, door de leden van Cenacolo.

Het gebedsprogramma van de nieuwjaarsnacht ging om 22u van start. Pater Stanko Ćosić leidde de Aanbidding van het Allerheiligste Sacrament. Om middernacht was pater Vjeko Milićević voorganger in een viering met 80 concelebrerende priesters. De Sint-Jacobuskerk, het buitenaltaar en de Johannes Paulus II-hal waren helemaal volgelopen met gelovigen die vreugdevol meebaden. Radio Mir Medjugorje zond het hele avondprogramma live uit.

Het was wijlen pater Slavko Barbarić die het initiatief nam om nieuwjaar op deze manier te vieren. Sindsdien nam het aantal pelgrims dat met ons, op deze bijzondere manier, het nieuwe jaar komt inzetten alleen maar toe. Klik hier voor een kleine fotoreportage

Bedevaart.net blijft groeien

De bezoekcijfers van Bedevaart.net maakten in 2015 opnieuw een stevige sprong voorwaarts. Ten opzichte van 2014 werden liefst 12.500 extra pagina's bekeken. 443 keer per dag werd er in 2015 een pagina bezocht van Bedevaart.net, goed voor een jaartotaal van 161.905 bekeken pagina's. Onze bezoekers komen uit alle windrichtingen. Werden we in 2014 vanuit 93 landen bekeken, liep dat aantal in 2015 op tot wel 109(!) verschillende landen.

Zelfs China, het grootste socialistische land op aarde en Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, staan in de top 25 van landen met de meeste bezoekers! Medjugorje heeft alles om de ganse wereld, zo geteisterd door kwaad en haat, om te vormen tot een wereld van liefde, hoop en vertrouwen. Bidden we dat het plan van Maria zich spoedig verder mag ontvouwen!

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish