Mladifest 2016 start op 1 augustusOp de officiële website verscheen een bericht over Mladifest 2016. Het was flink schrikken want de Engelse vertaling leert dat het eerstvolgende Jongerenfestival pas plaats zou vinden vanaf 1 augustus 2017! Dat jaartal blijkt gelukkig een vergissing. Er komt wel degelijk een Jongerenfestival in 2016. De parochie wilde enkel maar laten weten dat de start met één dag verlaat wordt: 1 augustus in plaats van 31 juli, omwille van de Wereldjongerendagen in Polen. Hierbij de correcte vertaling uit het Kroatisch:

Het is nog niet zo lang geleden dat de 26ste Internationale gebedsbijeenkomst voor de jeugd in Medjugorje plaatsvond, beter bekend als het Jongerenfestival, en bijgewoond door een groot aantal jongeren uit de ganse wereld. Het komende festival wordt reeds voorbereid en de organisatoren hebben, omwille van de Wereldjongerendagen met Paus Franciscus in Polen, het begin van het Jongerenfestival van 2016 in Medjugorje verschoven. De start in Medjugorje zal niet zoals de voorbije jaren gegeven worden op 31 juli maar wel op 1 augustus 2016.

Gelukkig komt er wél een Jongerenfestival in 2016 in tegenstellling tot wat de Engelse tekst beweertWe verwachten jullie, lieve jongeren, op de 27ste internationale jongerenbijeenkomst in 2016 in Medjugorje en heten jullie van harte welkom! Deze bijeenkomsten werden vanaf 1990 in het leven geroepen door Pater Slavko zaliger gedachtenis. In dat jaar namen enkele honderden jongeren, twee gitaristen en enkele zangers deel. Alles vond plaats in de zogenaamde groene tent achter de kerk. In de daaropvolgende jaren vermeerderde het aantal deelnemers en nu heeft het, wat het deelnemersaantal betreft, menig ander initiatief in Medjugorje overvleugeld.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish