Rosaria Fernandez en zoon Victor uit HondurasDanli is een stadje omgeven door bergen in de provincie El Paraiso in het zuiden van Honduras. In 2006 werd in Danli een replica op ware grootte gebouwd van de Sint-Jacobskerk van Medjugorje. Twee nabije heuvels werden hernoemd tot "Verschijningsberg" en "Kruisberg" en net als in Medjugorje werd een zone ingericht voor het Blauwe Kruis.

De plaatselijke Bisschop heeft de plaats erkend als Heiligdom en sindsdien is Danli -de naam betekent 'berg badend in het water'- uitgegroeid tot een bedevaartcentrum voor pelgrims uit gans Latijns-Amerika. De Sint-Jacobskerk werd gebouwd op een campus van de katholieke universiteit 'Koningin van de Vrede' in het aartsbisdom Tegucigalpe. De rector van de universiteit, dr. Elio David Alvarenga is een grote vriend van Medjugorje en houdt ontzettend veel van de Gospa.

Het hoofd van de universiteit, Rosaria Fernandez, was de voorbije dagen in Medjugorje samen met haar zoon Victor. Rosaria was te gast op Radio Mir Medjugorje en vertelde dat zij in 1986 voor het eerst naar Medjugorje kwam. Victor was in 2003 voor het eerst hier. "In 1983 of '84 las ik een boek over Medjugorje dat me erg beviel. Hetgeen ik het meest waardeer aan Medjugorje is de nabijheid van onze Hemelmoeder. Ik geloof dat we altijd precies op het juiste moment naar hier komen," zegden Rosaria en Victor. Ze voegden er nog aan toe dat de universiteit onder de mantel van Maria staat: "Wij, die er werken en de studenten die er studeren trachten allen te leven in de spiritualiteit van Maria.

De universiteit heeft een Heiligdom gebouwd. In een klein dorpje bouwden we een replica van de St.-Jacobskerk van Medjugorje. Dat heeft de devotie tot Maria nog versterkt. De mensen vroegen zich af wat hier gaande was. Beetje bij beetje heeft de universiteit geprobeerd om een klimaat te scheppen waarin men Medjugorje kan herkennen. In 2012 zijn we met een project gestart om de Kruisberg en de Verschijningsberg na te bootsen en vorig jaar bouwden we een witte koepel, net zoals het buitenaltaar in Medjugorje. In 2013 organiseerden we ons eerste Jongerenfestival, eveneens naar het voorbeeld van Medjugorje."

Bekijk hier enkele foto's.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish