28 dagen gewandeld naar Medjugorje

Gabriela en Erika uit TsjechiëDe 35-jarige Gabriela Balaštikova en de 26-jarige Erika Lorenzova kwamen te voet van Tsjechië naar Medjugorje. Ze waren 28 dagen onderweg en legden elke dag tussen 25 en 30 kilometer af. In het afgelopen jaar ging Erika ook al te voet naar Rome. Omdat zij meewerkt aan een project in Albanië is het plan om verder te wandelen naar daar.

"Toen ik de route bekeek op de wegenkaart zei een vriend me dat ik ook Medjugorje moest bezoeken. Deze bedevaart is een overweldigende ervaring voor ons, ook omdat we nog mensen ontmoet hebben die onderweg waren naar Medjugorje. Doordat mijn grootmoeder hier geweest is, was het enige dat ik van Medjugorje wist, dat het een bedevaartsoord is. Men heeft ons verteld dat het de Moeder Gods is die ons hier uitgenodigd heeft", zei Erika.

Voor de 113de keer naar Medjugorje

Don Ignazio Zaganella uit Perugia (I)In de Santa Lucia-parochie in Perugia (I) staat een kerk die gewijd is aan de Koningin van de Vrede. Deze kerk werd opgericht door pastoor Ignazio Zaganella. Don Ignazio kwam zopas voor de 113de maal naar Medjugorje. Op Radio Mir Medjugorje sprak hij over zijn eerste bedevaart, over het leven in zijn parochie en wat hij zijn parochianen vertelt over Medjugorje.

Alles begon in oktober 1984, toen Don Ignazio voor het eerst naar Medjugorje kwam. Hij kwam uit nieuwsgierigheid en werd niets bijzonders gewaar. Maar later werd hij als het ware verliefd op Medjugorje en ontstond het idee een kerk te bouwen die toegewijd werd aan de Koningin van de Vrede.

"Medjugorje is mijn thuis. In mijn parochie vinden buitengewone bekeringen plaats. Wie begeesterd terugkomt van een bedevaart, verandert zijn leven. Kom naar Medjugorje en beleef het levendige geloof bij de Gospa! Breng haar naar jullie huizen, en in het bijzonder naar jullie priesters. Wij komen om de spirit van de Koningin van de Vrede te ontvangen, die mij en mijn ganse leven veranderd hebben. Zij heeft ook mijn parochie veranderd", zei Don Ignazio op Radio Mir.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish