"Ik weet het, ik weet het!"

Paus Franciscus tijdens de audiëntie op 17 juni 2015In haar Nieuwsbrief van augustus haalt Zuster Emmanuel een hoopvolle anekdote aan over Paus Franciscus:

"Woensdag 17 juni had Douglas, een oude vriend van me die dikwijls naar Medjugorje komt, een ontmoeting met Paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie na de gezinscatechese. Het Evangelie van die dag werkte bijzonder inspirerend op Douglas. Het ging over een dode die de stad werd uitgedragen, de enige zoon van een weduwe (Lc 7, 11-15).

Douglas zei aan Paus Franciscus: "Heilige Vader, dit is exact wat er gebeurt in Medjugorje. Sommige priesters die daar aankomen zijn dood vanbinnen. En in Medjugorje richt Jezus hen weer op en brengt hen terug tot bij Zijn Moeder."

De Paus antwoordde vol overtuiging: "Ik weet het, ik weet het!"

Voormalige Kroatische biechtvader van Paus Franciscus overleden

Pater Berislav Ostojic zaliger met toenmalig Kardinaal BergoglioOp het feest van Maria Tenhemelopneming overleed pater Berislav Ostojic in de leeftijd van 69 jaar, in het 50ste jaar van het religieuze leven en in het 45ste jaar van zijn priesterschap. Pater Berislav woonde en werkte in Argentinië, het vaderland van Paus Franciscus, maar was lid van de Franciscaanse provincie Istrië-Dalmatië en afkomstig uit Citluk bij Medjugorje.

In de ogenblikken voor zijn dood vroeg Pater Berislav hem een beeld van de Koningin van de Vrede aan te reiken. In het Kroatisch bad hij vervolgens: "Heilige Maagd, help me!" en stierf.

Pater Berislav werkte in Argentinië als missionaris en pastoor, maar was ook drie jaar lang de persoonlijke biechtvader van Kardinaal Bergoglio, thans Paus Franciscus. Hij was directeur van een basisschool en stierf in zijn kamer in Hurlingham, een buitenwijk van Buenos Aires. Moge de Heer hem eeuwige rust en vreugde schenken.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish