Op 6 augustus ll. eindigde het 21ste Jongerenfestival in Medjugorje.  Tijdens deze dagen komen tienduizenden jongeren uit de hele wereld samen om te bidden, Eucharistie te vieren, getuigenissen te beluisteren, te biechten en aanbidding te houden van het Allerheiligste Sacrament.

Het thema dit jaar was: "Goede Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwig leven?" (Mc 10:17)

Jongerenfestival 2010Reeds vele jaren wordt het Gloria prachtig gezongen door de Belg 'Jo Landers' links te zien op de foto.

Er waren jongeren aanwezig uit 69 landen en de H. Mis werd elke avond voorgegaan door ongeveer 500 priesters.  Bij aanvang van het Jongerenfestival las organisator Pater-Franciscaan Danko Perutina een sms'je voor dat hij ontving van Kardinaal Schönborn.  Daarin bracht de Kardinaal zijn hartelijke groeten over en drukte zijn verbondenheid uit met alle aanwezigen op het Jongerenfestival.

Naast de aanwezige jongeren volgden vele duizenden mensen het Jongerenfestival via internet of langs de radio.  Liefst 4000 mensen uit 31 landen keken via Bedevaart.net mee naar het Jongerenfestival.  De BBC draaide tijdens het Jongerenfestival een reportage over Medjugorje die later zal uitgezonden worden.

Het Jongerenfestival werd opgeluisterd door muzikanten en een koor waarin ook vier Vlamingen participeerden.  Naast 'Jo Landers' zongen immers ook de drie kinderen van een Vlaams gezin mee in het koor.  Diezelfde Vlaamse jongeren lazen ook voorbeden voor en baden een tientje van de Rozenkrans voor.  Wij zijn trots op hen!

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish