Relieken H. Pater Pio en H. Leopold Mandic naar het Vaticaan

Het beeld van de H. Leopold Mandic in MedjugorjeVanaf Aswoensdag 10 februari 2016 zullen de relieken van de H. Pater Pio en de H. Leopold Mandic overgebracht worden naar de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De relieken worden er geëxposeerd ter gelegenheid van het 'Jaar van de Barmhartigheid'. Pater Leopold Mandic is bij Medjugorjepelgrims bekend vanwege het beeld dat naast de oude biechtstoelen staat aan de kerk van Medjugorje.

De beide heiligen waren 'heiligen van de biechtstoel' die bekend stonden voor het urenlange biechthoren. De uitzonderlijke tentoonstelling van de relieken is bedoeld om de gelovigen te laten nadenken over de wijze waarop God wonderen van barmhartigheid bewerkstelligd heeft door het leven, werken en onderricht van deze beide Kapucijnerpaters.

Pelgrims uit de hele wereld komen Maria eren en danken

Vele duizenden pelgrims waren aanwezig op de Avondmis voor de 34ste verjaardag van de Verschijningen in Medjugorje. De Eucharistieviering vond plaats in concelebratie met 188 priesters! Bij de aanwezige groepen bevonden zich pelgrims uit Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Tsjechië, Portugal, Brazilië, Polen, China, Canada, de VS, Zuid-Korea, Vietnam, Ierland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Slovakije, Italië, India, Oekraïne, Litouwen, Letland, Libanon, Spanje, Mexico, Roemenië, Sri Lanka en... België. Wel 28 verschillende landen!

Panoramafoto van de pelgrims op de 34ste verjaardag van de Verschijningen

Vermiste tiener veilig en wel teruggevonden op de Verschijningsberg

De Verschijningsberg bij nachtEen meisje van 10 werd vandaag na een intense zoektocht gezond en wel teruggevonden op de Verschijningsberg in Medjugorje. Het kind uit Vionica, één van de vijf buurtschappen die bij Medjugorje horen, was sinds vrijdagnacht vermist. Onmiddellijk werden de grote middelen ingezet. Zowel de politie als de bergreddingsdienst zochten met speurhonden naar het vermiste kind. Op zaterdagochtend vonden reddingswerkers haar terug, een beetje in de war en lichtjes ongerust, maar verder in goede conditie. Het meisje werd voor verder onderzoek nog even overgebracht naar een medische hulppost in Citluk. Onze-Lieve-Vrouw heeft het kind goed beschermd gedurende de hele nacht.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish